example

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici organizira dvodnevni festival sporta pod nazivom ”Sport Fest“. Fokus ovog događaja je na podizanju svijesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičke aktivnosti. 

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović na ceremoniji otvaranja rekao je kako će Općina uvijek podržavati ovakve i slične projekte. Općina Novo Sarajevo inače sufinansirala je organizaciju ovog događaja. 

Glavni cilj festivala sporta „Sport Fest“ je približiti sport svima te potaknuti sudjelovanje u sportu i fizičkim aktivnostima, kao i podići svijest o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve, kako za djecu, tako i za njihove roditelje, rekreativce i starije osobe.

”Sport Fest” na jednom mjestu okuplja sportiste, sportske stručnjake, trenere, kao i posjetioce, aktivne i neaktivne iz različitih sfera sportskog djelovanja. Ovaj događaj namijenjen je osobama koje se žele baviti sportom i sportskim aktivnostima, kao i pojedincima koji rade u sportskim klubovima i organizacijama, sportskim školama, organizatorima sportskih događaja, studentima i svim osobama koje su na različite načine involvirani u sport i sportske aktivnosti ili to žele. 

Koncept festivala sporta u okviru kojeg se održava sajam sporta i sportskih aktivnosti sastoji se iz tri cjeline: praktičnog dijela (gdje posjetioci mogu isprobati svoje vještine u nekoliko sportova), izložbenog (predstavljanje sportskih prodavnica, roba i usluga) te edukacijskog dijela (edukacija učesnika o značaju sporta i bavljenja fizičkom aktivnošću, kao i prezentacija sportskih vrijednosti kroz historiju i uspjehe bh. sporta).

Na ovom festivalu održava se i "Taekwondo škola na otvorenom" projekat podržan od Općine Novo Sarajevo po LOD metodologiji. Projekat okuplja više od 210 djece sa područja općine Novo Sarajevo, a realizator aktivnosti je Taekwondo savez Federacije BiH. 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Održan koncert za djecu "Mala noćna muzika"

Sarajevska filharmonija upriličila je koncert za djecu "Mala noćna muzika" u Dječijoj ...

Novosarajevske školske biblioteke bogatije za 1.420 lektira

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira i stručne literature za potrebe ...

PRIJAVI SE! Motivacioni govor Prof. Kasima Tatića namijenjen ...

Regionalni program lokanle demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sa zadovoljstvom najavljuje ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo