example

Općina Novo Sarajevo donirala devet računara i računarsku opremu SOS Dječijem selu u Sarajevu

Nakon što je Općina Novo Sarajevo obezbijedila sredstva u iznosu od 31.500 KM za finansiranje godišnjih troškova jedne SOS porodične kuće, nastavljene su aktivnosti na podršci porodicama iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu.

Naime, nakon iskazane potrebe od strane SOS Dječijih sela u BiH za određenim brojem računara, načelnik Općine, dr. Hasan Tanović, putem Službe za zajedničke poslove, pokrenuo je aktivnosti na realizaciji ove donacije.

Tim povodom danas je SOS Dječijem selu u Sarajevu Općina Novo Sarajevo donirala devet računara sa popratnom računarskom opremom.

  • Djeci i mladima bez roditeljskog staranja potrebna je i dodatna briga tokom njihovog odrastanja i školovanja i u tu svrhu odlučili smo da im doniramo ove računare, a kako bi lakše i kvalitetnije prolazili kroz proces školovanja i usavršavanja svojih znanja – naglasio je načelnik, dr. Tanović.
  • U SOS Dječijim selima u BiH snažno se zalažemo za kvalitetno obrazovanje jer znamo koliku ulogu ima u građenju bolje budućnosti djece. Donacija Općine Novo Sarajevo olakšat će djeci i mladima iz porodica prvenstveno obrazovne procese stoga smo zahvalni Općini jer su prepoznali potrebe djece i mladih prilikom školovanja – izjavio je direktor Programa SOS Dječije selo Sarajevo Adnan Alikadić

U SOS Dječijem selu u Sarajevu trenutno živi 16 porodica u kojima zajedno sa SOS roditeljima odrastaju djeca različitog uzrasta.

Organizacija SOS Dječija sela BiH već 27 godina pruža djeci bez roditeljskog staranja topli porodični dom i sigurno mjesto za odrastanje. U BiH djeluju dva SOS Dječija sela. Jedno u Sarajevu, drugo u Gračanici.

SOS Dječija sela u BiH pružaju jedinstven oblike brige za djecu bez roditeljskog staranja. Djeca zajedno sa SOS roditeljima, braćom i sestrama odrastaju u porodici, a porodične veze razvijaju se na prirodan način što znači da djevojčice i dječaci različite dobi žive zajedno kao braća i sestre, a biološka braća i sestre uvijek odrastaju u istoj porodici. Osim što pruža brigu o djeci bez roditeljskog staranja, organizacija direktno podržava i socijalno ugrožene porodice kroz Program jačanja porodica te brine o mladima do njihovog potpunog osamostaljenja. Kroz prorame za mlade, jačaju njihove vještina zapošljivosti, pomažu mladima da ostvare svoje snove i budu konkuretni na tržištu rada, kako bi sutra bili vrijedni ravnopravni članovi društva.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Boravak u prirodi umjesto na društvenim mrežama: Općinski ...

KJU „Porodično savjetovalište“ uz finansijsku podršku Općine Novo ...

Meditacija i joga za majku i dijete

U okviru Programa pomoći pravnim licima iz oblasti sporta "Grant za projekte udruženja za ...

Završetak radova u naselju Velešići

Završeni su radovi na zamjeni šina, pragova i asfaltiranje na putnom prelazu u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo