example

Obilazak mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Danijela Šahat obišli su Mjesne zajednice Čengić Vila I i II, Kvadrant kao i Mjesne zajednice Pofalići I i II.

Prilikom posjete Mjesnim zajednicama Čengić Vila I, II i Kvadrant razgovaralo se o investicionom održavanju školskih dvorišta i dječijih igrališta. Preduzeću „Park“ upućen je dopis za postavljanje mobilijara za jedno od igrališta u naselju Čengić Vila, kao i ocrtavanje igrališta u krugu škole. 

Javna rasvjeta jedno je od pitanja koje se također našlo na stolu i do objave ovog teksta potvrđeno nam je da su sijalice na stubovima ulične rasvjete zamijenjene. 

U Mjesnim zajednicama Pofalići I i II razgovaralo se o infrastukturnim projektima, ali i komunalnoj higijeni. Kada govorimo o infrastukturnim projektima treba spomenuti da je prošle godine renovirana Osnovna škola „Pofalići“ sredstvima Općine i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Zamjenjeni su školska stolarija i plafoni u pojedinim učionicama čime su poboljšani uslovi za rad i odvijanje nastave. Ugrađen je i kotao za grijanje. 

Načelnik dr. Tanović i predsjedavajuća Šahat obišli su ulice Orašačka, Krivajska i Humska. U Ulici Humska broj 574 otklonjen je kvar na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Komunalna higijena se odvodi redovno iako građani kabasti otpad ostavljaju ne pridržavajući se termina za ostavljanje kabastog otpada. Zaključeno je da se svaki problem pojedinačno uputi nadležnim općinskim službama ili kantonalnim preduzećima.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Ambulanta Vraca počela pružati usluge za 1850 pacijenata ovog ...

Ambulanta porodične medicine Vraca otvorila je svoja vrata za pacijente ovog mjesnog područja. ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo