example

Oko 2.500 učenika iz Novog Sarajeva proslavilo „Dan dječije radosti“ na Vilsu

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i „Dana dječije radosti“, Općina Novo Sarajevo organizirala je dvosatni veseli program na Vilsonovom šetalištu za učenike od II do V razreda novosarajevskih osnovnih škola.

Oko 2.500 mališana preplavilo je prostor ispred bine kod Historijskog muzeja BiH i uz pjesmu i smijeh uživalo u bogatom kulturno-umjetničkom programu nakon kojeg su im podijeljeni paketići zdrave hrane proizvedene u našoj zemlji. 

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštivanja prava djeteta, promoviranja zdrave ishrane i kupovine domaćih proizvoda.

„Ono što je Općina Novo Sarajevo htjela uraditi jeste da uveliča dječiju nedjelju na način gdje ćemo sve učenike i nastavnike okupiti na jednom  mjestu. Željeli smo djecu počastiti paketićima zdrave hrane koja će im omogućiti pravilan rast i razvoj kroz promociju bh. proizvođača“ rekao je načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović. 

Učenici OŠ „Hrasno“ izveli su plesnu tačku uz kompoziciju „Sreća je tu“, a potom uputili značajne poruke svojim prijateljima iz klupa o Dječijoj nedjelji, radosti i sreći.

Djeca OŠ "Grbavica I" predstavili su se sa "Jesenjom sonatom".

Ena Nedeljković odsvirala je tri hita svjetske muzičke scene. Ena je inače najmlađa djevojčica DJ škole koju vodi novosarajevsko Udruženje „Pop rock škola“. 

Program na bini završio je nastupom KUD Lola - dječiji ansambl i pjesmom "Sarajevo ljubavi moja". 

Paketići zdrave hrane podijeljeni su učenicima iz 10 novosarajevskih osnovnih škola: JU OŠ „Velešićki heroji“, JU OŠ „Hrasno“, JU OŠ „Grbavica I“, JU OŠ „Kovačići“, JU OŠ „Čengić Vila I“, JU OŠ „Malta“, JU OŠ „Pofalići”, JU OŠ „Grbavica II“, Centar „Vladimir Nazor” te OŠ „Isa-beg Ishaković“. 

Tokom naredne sedmice paketići će biti podijeljeni i učenicima iz tri škole Edukativni centar „Nova Kasaba“, OŠ „Potočari“ i OŠ „Srebrenica“.

Zahvaljujemo djeci, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i ostalim posjetiteljima što su bili dio ove priče! Nadamo se da su uživali i da smo im ovim druženjem uljepšali ovaj sunčani oktobarski dan.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Učenici OŠ "Grbavica I" na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija ...

Od juna u Novom Sarajevu počinje treća sezona projekta ...

Nakon uspješno realizovanog projekta Općine Novo Sarajevo i Narodnog pozorišta ...

Općina Novo Sarajevo finansira odlazak na ekskurziju učenike slabog ...

Općina Novo Sarajevo po prvi put ove godine pokrenula je inicijativu za finansiranje ekskurzija ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo