example

Nastavak opremanja prvog kabineta za asistivnu tehnologiju i senzornu integraciju za djecu sa poteškoćama u razvoju

U Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje upriličena je primopredaja dodatne opreme za potrebe prvog savremenog kabineta za asistivnu tehnologiju i senzornu integraciju za djecu sa poteškoćama u razvoju u Bosni i Hercegovini.

Radi se o projektu koji je dio Integrirane strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine, koji se realizuje fazno.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović prisustvovao je primopredaji IV faze nabavke opreme, a kabinet za asistivnu tehnologiju i senzornu integraciju uz stručnu pomoć kvalifikovanog osoblja koristit će, ne samo učenici ove srednje škole, nego i učenici Centra „Vladimir Nazor“, te ostala djeca koja pohađaju osnovne i srednje škole sa područja Općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Cilj podrške opremanju asistivnog kabineta je stvoriti osjećaj sigurnosti kod djece sa poteškoćama u razvoju, smiriti ih, poticati na učenje, unaprijediti komunikacijske vještine, pospješiti koncentraciju te poboljšati samokontrolu i kvalitetu života.

Kabinet ima i posebna pomagala za pristup računaru, posebne tipkovnice za djecu s teškoćama motorike ruku, te zamjene za miševe.

Općinski načelnik dr. Tanović istakao je da je Općina Novo Sarajevo podržala ovaj značajni projekat u cilju stvaranja što kvalitetnijih uslova za rad i školovanje djece i omladine za poteškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta je 150.000 KM, a vrijednost  IV faze je oko 30.000,00 KM. Već smo ranije mogli vidjeti da se oprema koristi i da je jako efikasna za unaprjeđenje komunikacijskih vještina, koncentracije i općenito kvaliteta života ove djece, istakao je načelnik Hasan Tanović.


Primopredaji opreme, prisustvovala je i direktorica Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Larisa Hasanović, te ovlaštene osobe zadužene za rad i upravljanje asistivnim kabinetom.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Ambulanta Vraca počela pružati usluge za 1850 pacijenata ovog ...

Ambulanta porodične medicine Vraca otvorila je svoja vrata za pacijente ovog mjesnog područja. ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo