example

Obilježen 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Intoniranjem himne i podizanjem zastave na brdu Hum iznad Sarajeva počelo svečano obilježavanje 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje Dana državnosti nastavilo se polaganjem cvijeća ispred Vječne vatre, a cvijeće su položile brojne delegacije, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, predstavnici Kantona Sarajevo , Gada Sarajevo, te općina, među kojima je delegacija Općine Novo Sarajevo koju je predvodio Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Danijela Šahat.


Nakon polaganja cvijeća kod Vječne vatre, delegacija Općine Novo Sarajevo sa ostalim predstavnicima vlasti, boračkih udruženja i građanima zaputila se prema šehidskom mezarju na Kovačima, gdje je polaganjem cvijeća odata počast prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliji Izetbegoviću, kao i svim šehidima koji su dali svoje živote za odbranu domovine.


Uz prisustvo predstavnika Udruženja roditelja ubijene djece grada Sarajeva, delegacije su položile cvijeće i na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva. Simboličnim polaganjem bijelih ruža koje simboliziraju nevinost ali i mir, sarajevski osnovci odali su počast djeci koja su ubijena u toku agresije na našu zemlju.


Polaganje cvijeća i odavanje počasti upriličeno je i na Spomen-parku "Vraca", te gradskim grobljima Sv. Josip, Lav, Sv. Marko i mezarje Stadion.

U Mrkonjić-Gradu na današnji dan 1943. godine održano je Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a na kojem je obnovljena državnost BiH. Odlukom na ovom zasjedanju BiH je definirana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava. 


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo