example

Zima na Vilsu: Dječija čarolija uz besplatno klizalište centralno mjesto zimske zabave

Vilsonovo šetalište odiše prazničnom atmosferom. Pored dekorativne novogodišnje rasvjete, na jednom od najpoznatijih sarajevskih šetališta počela je i zimska zabava.  Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market postala centralno mjesto zabave, sportskih i kulturnih aktivnosti za sve generacije, a Općina Novo Sarajevo krajem decembra počet će sa realizacijom projekta „Dječija čarolija“ na ovom lokalitetu.

Kao i prethodne tri godine najmlađim sugrađanima bit će omogućeno besplatno klizanje na ledu uz korištenje klizaljki, zatim besplatna škola klizanja za početnike uz angažovanje profesionalnih trenera, rekreativno klizanje za sve generacije, kao i raznovrsni sportski i zabavni sadržaji.

Sve aktivnosti tokom trajanja projekta Dječija čarolija u okviru Zime na Vilsu će biti potpuno  besplatne za sve posjetioce.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i Selma Bajić organizatorica ispred firme SDC d.o.o. Sarajevo potpisali su Sporazum o realizaciji ovog projekta, a aktivnosti na pripremama će krenuti već danas.

Općina Novo Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja ima senzibilitet za zimske zabavne aktivnosti, te najmlađu populaciju građana.
Prošle godine besplatnu školu klizanja koju je obezbijedila Općina Novo Sarajevo prošlo je više od 500 djece, što se pokazalo zaista potrebnim. Školu klizanja i ove godine  provodit će šest profesionalnih instruktora iz Hokejaškog kluba „Medvjedi“, a polaznici će nakon završene obuke dobiti i svoje diplome. Zimsku manifestaciju na Vilsu posjeti veliki broj građana, kako iz našeg grada tako i iz gradova širom BiH, čime se iz Sarajeva i Novog Sarajeva šalje lijepa zimska turistička priča. Koristim priliku da pozovem sve naše građane da nas posjete i uživaju u svim sadržajima koje smo za njih pripremili tokom naredna dva mjeseca, istakla je Bajić.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović poručio je da je pored novosarajevske Dječije čarolije, Općina i ove godine za učenike novosarajevskih osnovnih škola obezbijedila i besplatnu školu nordijskog i alpskog skijanja na planini Igman.

Svake godine se trudimo da našim najmlađim sugrađanima ponudimo što više različitih aktivnosti kako bi svoje slobodno vrijeme tokom zimskog raspusta mogli kvalitetno provoditi. Pored besplatnog klizališta, škole klizanja i zabavnih aktivnosti u okviru Dječije čarolije, više od 350 učenika V i VI razreda novosarajevskih osnovnih škola učit će svoje prve skijaške korake na našim olimpijskim planinama, poručio je načelnik Tanović.


Dječija čarolija na Vilsonovom šetalištu počinje 27. decembra i trajat će do kraja februara 2024. godine uz pregršt zabavno – sportskih sadržaja.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo