example

Održana Smotra folklora i modernog plesa novosarajevskih osnovnih škola

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo održana je Smotra folklora i modernog plesa u organizaciji Općine Novo Sarajevo. Na smotri je učestvovalo oko 300 učenika iz devet osnovnih škola sa područja općine koji su se predstavili u oblastima folklora i modernog plesa u revijalnom i takmičarskom programu.

Program je otvorila Zerina Zec, članica Kluba ritmičke gimnastike „Željezničar“ i učenica Srednje ekonomske škole, nakon čega je učesnike i prisutne goste pozdravio načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, nakon čega su u revijalnom dijelu programa nastupili učenici OŠ „Čengić Vila I“.

Na ovogodišnjoj smotri folklora predstavili su se učenici sljedećih osnovnih škola i to:  “Čengić Vila I”, “Pofalići”, “Grbavica II”, “Hrasno” ,“Malta i “Velešićki heroji”. Također, u takmičarskom dijelu programa nastupili su i učenici Prve privatne osnovne škole “Isa beg Ishaković“. Nakon takmičarskog dijela iz oblasti folklora, učenici OŠ “Hrasno” nastupili su u Revijalnom dijelu programa za oblast moderni ples. U takmičarskom dijelu programa za oblast moderni ples nastupile su sljedeće škole: “Grbavica I”, “Kovačići”, “Velešićki heroji”, “Malta”, “Pofalići” i “Grbavica II”. Dok se čeka odluka žirija, Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo izvela je prigodan kulturno-zabavni program.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović nakon zvaničnog dijela programa, podijelio je zahvalnice školama, kao i za KUD „LOLA“ i Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi Novo Sarajevo, dok su prvoplasiranim školama uručene Plakete.

Najbolje tri folklorne izvedbe su:

OŠ „Malta“
OŠ „Pofalići“
OŠ „Čengić Vila I“
Iz modernog plesa najbolje koreografije su bile:

OŠ „Velešićki heroji“
OŠ „Grbavica I“
OŠ „Grbavica II“
Smotra folklora novosarajevskih osnovnih škola je tradicionalna manifestacija, takmičarskog karaktera, a za cilj ima razvijanje interesa kod učenika/ca osnovnih škola za očuvanjem i njegovanjem tradicionalnih folklornih igara, te identiteta i tradicionalne vrijednosti naše domovine, kao i razvijanje prijateljstva, kulturnog i socijalnog duha.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Ambulanta Vraca počela pružati usluge za 1850 pacijenata ovog ...

Ambulanta porodične medicine Vraca otvorila je svoja vrata za pacijente ovog mjesnog područja. ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo