example

Općina Novo Sarajevo nabavila pet invalidskih kolica za potrebe Doma zdravlja Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo putem Službe za civilnu zaštitu kontinuirano pomaže rad Službe prve medicinske pomoći organizovane u OJ Dom zdravlja Novo  Sarajevo, a koja je od značaja za zaštitu i spašavanje.  

Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima posjetio je Dom zdravlja Novo Sarajevo te šefici Organizacione jedinice Novo Sarajevo dr. Zumreti Bihorac – Kučuk uručio pet kolica za prevoz bolesnika.

Prema riječima načelnika dr. Tanovića, Dom zdravlja Novo Sarajevo iskazao je potrebu za nabavkom invalidskih kolica koja su potrebna za prevoz slabo pokretnih i nepokretnih pacijenata unutar objekta ili od objekta do parkinga, nakon čega se odmah krenulo u nabavku pet kolica.

– Ovo je samo jedna od aktivnosti koju provodimo u saradnji sa Domom zdravlja Novo Sarajevo u cilju unapređenja pružanja kvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima i siguran sam da će i ova današnja donacija biti od velike koristi za osoblje i pacijente s područja naše općine, istakao je načelnik Tanović.

Šefica Organizacione jedinice dr. Bihorac – Kučuk zahvalila se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku što kontinuirano pomažu rad, kako centralnog objekta Doma uzdravlja Novo Sarajevo, tako i ambulanata porodične medicine na području ove lokalne zajednice.

Zahvaljujući velikim naporima načelnika dr. Tanovića, šefice Organizacione jedinice Novo Sarajevo dr. Zumreta Bihorac-Kučuk, a uz podršku direktora JU “Domovi zdravlja KS” dr. Abela Baltića, nakon dužeg vremena, ponovo su se stvorili neophodni uslovi da ponovo krene sa radom i laboratorija u okviru Područne ambulante Velešići I, koja je bila zatvorena zbog pandemije koronavirusa.
Budući da se radi o najudaljenijoj ambulanti na području općine Novo Sarajevo, u kojoj se pružaju zdravstvene usluge za više od 5000 građana, bilo je nužno ponovno stavljanje u rad laboratorije.
Laboratorija će raditi svaki utorak i pružati laboratorijsku dijagnostiku građanima ovog mjesnog područja.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo