example

Upriličen obilazak prostorija ambulante u objektu Mjesne zajednice Vraca

Nakon što su završeni radovi na rekonstrukciji objekta Mjesne zajednice Vraca u kojem će biti smještena i ambulanta porodične medicine, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović zajedno sa direktorom JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ dr. Abelom Baltićem i šeficom Organizacione jedinice Novo Sarajevo dr. Behkom Kurtović obišao je prostorije buduće ambulante.

Na prvom spratu objekta nalaze se prostorije mjesne zajednice, dok su u prizemlju smještene  prostorije ambulante koje će sadržavati dvije ordinacije, prostoriju za intervencije, kartoteku, čekaonicu i prostoriju za odmor, tri toaleta, od kojih je jedan prilagođen osobama sa invaliditetom i prostoriju za medicinsku opremu.

Općina Novo Sarajevo izvršila je rekonstrukciju cijelog objekta i adaptaciju svih prostorija, a  pribavljena je i upotrebna dozvola. Ovim su se stekli uslovi da Dom zdravlja Kantona Sarajevo započne proceduru preuzimanja prostorija, te izvrši opremanje i stavljanje u funkciju ambulante Vraca.

Direktor dr. Baltić izrazio je zahvalnost načelniku dr. Tanoviću na osposobljavanju prostorija za formiranje ambulante u naselju Vraca, budući da je stanovnicima ovog mjesnog područja do sada najbliža ambulanta bila u centralnom objektu Organizacione jedinice Novo Sarajevo – Omer Maslić. Ova Javna ustanova spremna je da započne proces opremanja ordinacija, čim se okončaju administrativni poslovi oko preuzimanja prostorija.

Načelnik Tanović sa rukovodstvom JU Dom zdravlja KS, potom se uputio u obilazak općinskih prostorija u ulici Paromlinska 44, koje bi potencijalno mogle zadovoljiti potrebe za izmještanje postojeće ambulante porodične medicine smještene u ulici Kalesijska.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo