example

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo: Uručena najveća općinska priznanja Zlatna i Srebrena plaketa

Na brdu Hum kod releja održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo, povodom obilježavanja 16. maja, Dana Općine.

Svečanoj sjednici prisustvovali su, pored vijećnika i načelnika Općine dr. Hasana Tanovića, brojne zvanice, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, načelnici općina s područja Kantona Sarajevo, kao i predstavnici boračkih udruženja, savjeta novosarajevskih mjesnih zajednica, te građani.

Prije početka sjednice, položeno je cvijeće i odana počast prvom šehidu općine Novo Sarajevo Fikretu Krakonji.

Nakon intoniranja himne i podizaja zastave Bosne i Hercegovine Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše, obrativši se prisutnim gostima i vijećnicima Vijeća.

– Dan Općine obilježavamo skromno, ali dostojanstveno i s velikim poštovanjem prema svim našim časnim sinovima kao i dubokim poštovanjem prema svim građanima, koji su dali svoje živote za našu slobodu i odbranu naše domovine, poručio je predsjedavajući Pleše.

Vijećnicima i brojnim gostima, potom se obratio i Općinski načelnik dr. Hasan Tanović. U svom obraćanju, načelnik je podsjetio na značaj i ulogu slavne Pofalićke bitke u odbrani Novog Sarajeva, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a zatim se osvrnuo i na realizirane projekte koje je Općina implementirala u prethodnom periodu, kao i planirane kapitalne projekte Općine.

– Poboljšanje nivoa kvaliteta života naših sugrađana je jedan od načina da pokažemo koliko cijenimo i poštujemo to što nam je pomenutu borba dala i za šta smo platili visoku cijenu. Projekti i inicijative koje smo do sada pokrenuli i realizirali, te planovi koje smo sebi zacrtali, imaju samo jedan cilj, a to je omogućiti građanima naše općine kvalitetan, siguran i lijep ambijent za život, istakao je načelnik dr. Tanović.

Neki od kapitalnih prijekata koje je pomenuo načelnik su projekat Park – šuma Hum, zatim izgradnja Sportsko-rekreacionog centra “Vinko Šamarlić”, rekonstrukcija objekta Historijskog muzeja BiH, Izgrdnja Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, izgradnja objekta OŠ Pofalići, digitalizacija općinske administracije, sukcesivna obustava saobraćaja u Vilsonovom šetalištu, te ostali brojni ptojekti i aktivnosti planirani u narednom periodu.

Na ovoj lokaciji gdje se održala Svečana sjednica planirana je izgradnja Sportsko-rekreativne zone “Park – šuma Hum”, a prezentaciju jednog od kapitalnih projekata Općine upriličila je Dženita Mesić ispred Službe za investicije i zaštitu okoliša.        

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo. Zlatna plaketa dodijeljena je Nerminu – Beli Sukiću  – posthumno, Adnanu Hadžiahmetoviću, Edni Šunjić i OJ Dim zdravlja Novo Sarajevo. Srebrena plaketa uručena je Nusretu Aganoviću i KBS “Perfekt”.

Zahvalnice Općine dodijeljene su Rifetu Džaki – posthumno, dr. Ireni Gagula, Rizahu Kariću, Melisi Valjevčić, Sadmiru Habiboviću, Ibri Kalafatu, Vahidi Baručiji, Alenu Geko, JU Domovi zdravlja – Ambulanta porodične medicine I stomatologije Velešići, te KJKP “Rad”.

Bogat kulturno-zabavni program priredili su  učenici Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo