example

Općina Novo Sarajevo nabavila kardiomobil Hitnoj pomoći

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu za potrebe JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nabavila kardiomobil. Riječ je o vozilu sa najsavremenijom medicinskom opremom namijenjenom za spašavanje ljudskih života, ne samo građana Općine Novo Sarajevo nego i svih građana u Kantonu Sarajevo.

Na ovaj način Općina Novo Sarajevo potvrdila je svoju predanost unapređenju zdravstvenog sektora i brigu za dobrobit njenih građana. Vjerujemo da će uz pomoć ovog kardiomobila biti brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita građana u hitnim situacijama.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović kazao je kako je vozilo trebalo biti kupljeno i ranije, ali je zbog rata u Ukrajini bilo teško doći do njegove nabavke.

„Jako smo ponosni da i na ovaj način kontinuirano iz godine u godinu podržavamo zdravstveni sektor, ulažemo u njega jer to je naša obaveza i dužnost, obaveza prema građanima koji će sutra koristiti ovo vozilo i onih koji će spašavati njihove živote“ kazao je načelnik dr. Tanović.

Direktorica JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, dr. Jasna Husejinbegović-Musić zahvalila je Općini i općinskom načelniku na ovakvom vidu podrške, te istakla kako je današnji dan bitan za Hitnu pomoć jer će kardiomobil mnogo značiti ljekarima koji na terenu spašavaju ljudske živote.

Nakon pregleda i prijema kardiomobila, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i direktorica JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dr. Jasna Husejinbegović-Musić potpisali su Ugovor o pravima i obavezama korištenja kardiomobila.

Vrijednost ove nabavke iznosila je 250.000 KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo