example

Svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo

Povodom 16. maja Dana Općine Novo Sarajevo održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici. Brojne zvanice imale su priliku uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu. 

Na samom početku sjednice minutom šutnje i učenjem Fatihe odata je počast svim šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

O značaju Pofalićke bitke koja se dogodila upravo 16. maja prije 32 godine i koja je uzeta kao datum kada obilježavamo Dan Općine govorila je predsjedavajuća Vijeća, Danijela Šahat.  

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović svim građanima i građankama čestitao je 16. maj Dan Općine Novo Sarajevo. Dr. Tanović se u svom govoru fokusirao na najznačajnije projekte i aktivnosti koji su urađeni u posljednje tri godine. 

Raduje me činjenica da Općina Novo Sarajevo postaje mjesto ugodnog življenja i zadovoljnih građana, a projekti koje smo do sada realizovali i čija realizacija je u toku svjedoče o konkretnim promjenama koje se dešavaju u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je načelnik dr. Tanović.

Uručena su najveća općinska priznanja koja se svake godine dodijeljuju pojedincima i kolektivima za zasluge na području društvenih, privrednih, kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti od značaja za našu lokalnu zajednicu. 

Zlatna plaketa ove godine otišla je u ruke Kulturno-umjetničkom društvu „Lola“ i Mustafi Hodžiću, dobitnici Srebrene plakete su Ali Babić i Karate klub „Respect“, dok su Zahvalnice Općine uručene udruženjima Šahovski klub „Sarajevo i „Dajte nam šansu“, Almi Karić i Draganu Jokiću.
    
Na sjednici su prikazani i isječci iz filma o aktivnostima i projektima Općine čije prikazivanje je najavljeno krajem maja. 

Bogat jednoiposatni program priredili su učenici Treće gimnazije, Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo i KUD „Lola“.    


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Ambulanta Vraca počela pružati usluge za 1850 pacijenata ovog ...

Ambulanta porodične medicine Vraca otvorila je svoja vrata za pacijente ovog mjesnog područja. ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo