example

Učenici OŠ "Grbavica I" na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija sanacija je započela u septembru prošle godine. 570 učenika ove novosarajevske škole od danas će svoje nastavne i vannastavne aktivnosti moći obavljati na kvalitetnim terenima koji su posljednji put sanirani davne 1997. godine. 

Projekat sanacije dvorišta OŠ “Grbavica I” koštao je 257.000 konvertibilnih maraka. Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 130.000 konvertibilnih maraka i finansirala nadzor nad izvođenjem radova, Švedska je kroz UNDP-ov projekat PIPLS izdvojila sredstva u iznosu od 87.000 KM, dok su sredstva Federalnog ministarstva kulture i sporta iznosila 40.000 KM.  

Sanacija sportskih terena OŠ „Grbavica I“ podrazumijevala je radove na tri sportska igrališta za mali nogomet, košarku i odbojku, ali i uređenje pristupne staze. Ugrađeni su novi koševi, konstrukcija za odbojku sa mrežom, klupe i korpe za otpatke. 

Osnovnu školu „Grbavica I“ pohađa veliki broj djece sa poteškoćama u kretanju zbog čega se vodilo računa da se dijelovi terena prilagode i ovoj djeci. 

Općina Novo Sarajevo do sada je obnovila sportske terene u osnovnoj školi „Malta“, srednjim školama „III Gimnazija“ i „Srednja škola za saobraćaj i komunikacije“, a uskoro započinju radovi i na igralištima u osnovnim školama „Čengić Vila I“, „Kovačići“ i „Hrasno“.  

Otvaranjem igrališta OŠ „Grbavica I“ zaokružili smo još jednu divnu priču koja će našoj djeci donijeti brojne benefite jer će imati kvalitetan prostor za igru.  

Ova škola prepoznatljiva je u sarajevskom kantonu po brojnim sportskim uspjesima svojih učenika/ca, te će ova aktivnost značajno doprinijeti postizanju još boljih rezultata i povećanju njihove motivisanosti za bavljenje sportom općenito i unapređenju kvalitete zdravlja i ono najvažnije, njihove sigurnosti.
 
Općina Novo Sarajevo jedina je jedinica lokalne samouprave iz Sarajeva koja je ostvarila najbolje rezultate u implementaciji aktivnosti u okviru projekta PIPLS, te dobila sredstva za realizaciju projekta sanacije školskog dvorišta OŠ “Grbavica I” sa kojim je aplicirala na Javni poziv.

Ovaj projekat realiziran je u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS) kojeg primarno finansira Švedska, a sufinansira i provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Općina Novo Sarajevo. 

Zvanično SAOPŠTENJE ZA JAVNOST u nastavku: NOVI SPORTSKI TERENI OŠ GRBAVICA I


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Ambulanta Vraca počela pružati usluge za 1850 pacijenata ovog ...

Ambulanta porodične medicine Vraca otvorila je svoja vrata za pacijente ovog mjesnog područja. ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo