example

Školi napredne matematike pridružili se i novosarajevski osnovci

Zahvaljujući podršci Općine Novo Sarajevo, po prvi put su učenici naše lokalne zajednice imali priliku učestvovati u Školi napredne matematike koju kontinuirano provodi Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Vogošća za učenike trećih, četvrtih i petih razreda. 

Općina Novo Sarajevo sufinansirala je troškove Škole napredne matematike za blizu 50 učenika trećih razreda novosarajevskih osnovnih škola u periodu od februara do juna 2024. godine. Općinski načelnik dr. Hasan Tanović na završnoj manifestaciji održanoj na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu uručio je nagrade za tri najbolja polaznika.  

„Raduje me činjenica da će učenici koji su prošli Školu napredne matematike biti dovoljno motivisani i spremni da za godinu ili dvije pokažu svoje znanje na školskim i općinskim takmičenjima iz matematike i da će Općinu Novo Sarajevo za nekoliko godina predstavljati na raznim festivalima znanja širom države i regiona“ rekao je općinski načelnik dr. Tanović.

Ove godine je Školu napredne matematike pohađalo oko 100 učenika sa područja općina Novo Sarajevo i Vogošća. 

Ova škola ne samo da ima za cilj razvijanje matematičko-logičkih i analitičkih vještina kod najmlađih uzrasta, već i da promoviše kreativnost, timski rad i inovativno razmišljanje među polaznicima. 

Kroz dinamičan program koji kombinuje praktične aktivnosti, radionice i takmičenja, učesnici imaju priliku jačati matematičke kompetencije i stvarati trajne prijateljske veze, te razvijati vještine koje su ključne za uspjeh u svim područjima života.

Općina Novo Sarajevo podržala je rad Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Vogošća i kroz troškove lekture za prvu knjigu o bosanskom ćilimu autorice dr. Amile Smajović pod nazivom „Duh bosanskog ćilima“. 


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo