example

BANUK: Malim koracima do velikih promjena

Općina Novo Sarajevo podržala je realizaciju projekta pod nazivom Unapređenje građanskog učešća, ravnopravnosti, demokratije i ljudskih prava Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“. Prvo predavanje u okviru navedenog projekta, a u organizaciji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i BANUK-a održao je dr. Semir Osmanagić. 

U nedjelju, 30.juna u Parku „Ravne 2“ u Visokom uz prisustvo brojnih članova Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“, studenata i zainteresovanih građana, dr. Osmanagić temeljito je govorio o tome kako naša zemlja za kratko vrijeme može postati prosperitetna.
 
„Bosna i Hercegovina ne može izvoziti visoke tehnološke proizvode jer se takvim stvarima bave bogate zemlje poput Amerike. Ono na šta se možemo osloniti jeste sljedećih pet stvari: voda, hrana, transport, energija i prihodi od turizma“ rekao je dr. Osmanagić. 

Jednosatno predavanje obilovalo je brojnim idejama, te je dr. Osmanagić obrazložio i načine na koje se one najlakše mogu provesti u djelo. Za neke će možda one djelovati idealistički na momente i utopistički, ali iz vizije se rađa strategija naglasio je dr. Osmanagić. 

Nakon predavanja gostima su pokazani dijelovi lokaliteta Park „Ravne 2“, a za one koji do sada nisu obišli organizovana je i posjeta tunelima.   

Ovaj akademski diskurs podržala je Općina Novo Sarajevu u okviru realizacije projekta pod nazivom Unapređenje građanskog učešća, ravnopravnosti, demokratije i ljudskih prava BANUK-a odobrenog po Javnom pozivu udruženjima/fondacijama (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture, podrške mladima, pružanja podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, pružanje podrške osobama treće životne dobi i zaštite okoliša.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo