example

BANUK: Malim koracima do velikih promjena

Općina Novo Sarajevo podržala je realizaciju projekta pod nazivom Unapređenje građanskog učešća, ravnopravnosti, demokratije i ljudskih prava Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“. Prvo predavanje u okviru navedenog projekta, a u organizaciji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i BANUK-a održao je dr. Semir Osmanagić. 

U nedjelju, 30.juna u Parku „Ravne 2“ u Visokom uz prisustvo brojnih članova Bosanske akademije nauka i umjetnosti „Kulin ban“, studenata i zainteresovanih građana, dr. Osmanagić temeljito je govorio o tome kako naša zemlja za kratko vrijeme može postati prosperitetna.
 
„Bosna i Hercegovina ne može izvoziti visoke tehnološke proizvode jer se takvim stvarima bave bogate zemlje poput Amerike. Ono na šta se možemo osloniti jeste sljedećih pet stvari: voda, hrana, transport, energija i prihodi od turizma“ rekao je dr. Osmanagić. 

Jednosatno predavanje obilovalo je brojnim idejama, te je dr. Osmanagić obrazložio i načine na koje se one najlakše mogu provesti u djelo. Za neke će možda one djelovati idealistički na momente i utopistički, ali iz vizije se rađa strategija naglasio je dr. Osmanagić. 

Nakon predavanja gostima su pokazani dijelovi lokaliteta Park „Ravne 2“, a za one koji do sada nisu obišli organizovana je i posjeta tunelima.   

Ovaj akademski diskurs podržala je Općina Novo Sarajevu u okviru realizacije projekta pod nazivom Unapređenje građanskog učešća, ravnopravnosti, demokratije i ljudskih prava BANUK-a odobrenog po Javnom pozivu udruženjima/fondacijama (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture, podrške mladima, pružanja podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, pružanje podrške osobama treće životne dobi i zaštite okoliša.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo