example

Izgradnja južne tribine na stadionu Grbavica

U Plavom salonu FK “Željezničar” održana je konferencija za medije povodom izgradnje južne tribine na stadionu Grbavica. Na press konferenciji govorili su ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, te predsjednik i direktorica FK “Željezničar” Admir Tunović i Amira Bajrović-Uzunović.

Nakon što je FK “Željezničar” završio sve zakonom propisane obaveze kada je u pitanju izgradnja južne tribine, Općina Novo Sarajevo je u rekordnom roku izdala građevinsku dozvolu za izvođenje radova, dok je Ministartsvo kulture i sporta Kantona Sarajevo obezbijedilo potrebna sredstva.

Načelnik dr. Hasan Tanović uručio je direktorici Kluba Amiri Bajrović-Uzunović građevinsku dozvolu, te istakao da je već prije godinu dana  razgovarao sa ministrom Magodom o ovom projektu i da je ministar već tada planirao sredstva za južnu tribinu.

- Nadam se da su sada sve problematične stvari iza nas. Mi smo danas u prilici da predamo građevinsku dozvolu za izvođenje radova na južnoj tribini zajedno sa svom pratećom dokumentacijom FK “Željezničar”, a raduje me vijest da bi već 15. avgusta trebao biti predan revidirani projekat, nakon čega slijedi i raspisivanju tendera za odabir izvođača radova, istakao je načelnik Tanović.

Ministar kulture i sporta KS kenan Magoda dodao je da izgradnja južne troibine više nije san već stvarnost, da sada nema povratka i da je najvažnije da se ove godine završi javna nabavka kako bi se potpisivanje ugovora s izvođačem radova moglo očekivati do kraja 2024. godine.

Predsjednik FK “Željezničar” Admir Tunović podjetio je da uprava radi na nekoliko projekata u okolini stadiona Grbavica, te da se na taj način želi odužiti za podršku vjernih navijača Željezničara.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
FK „Željezničar“ zahvalio načelniku Tanoviću za ...

Delegacija FK „Željezničar“ predvođena direktoricom Kluba Amirom Uzunović i ...

Načelnik Tanović uručio zahvalnice članovima Štaba civilne ...

Općina Novo Sarajevo svake godine provodi niz aktivnosti na opremanju službi koje su u sistemu ...

Poduzete dodatne preventivne mjere na klizištu u ulici Reisa Fehima ...

Općina Novo Sarajevo je putem Službe civilne zaštite na osnovu preporuka Zavoda za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo