example

Načelnik Tanović u posjeti “Parku”: Slijedi kvalitetnije održavanje dječijih igrališta s ciljem što veće sigurnosti djece

U saradnji sa Javnim preduzećem “Park” na području Općine Novo Sarajevo veoma brzo će početi aktivnosti na sanaciji, te boljem i kvalitetnijem održavanju dječijih igrališta, kao i popravci mobilijara sa posebnim akcentom na sigurnost djece tokom boravka na igralištima – istaknuto je između ostalog tokom posjete načelnika Općine Novo Sarajevo, dr. Hasana Tanovića preduzeću “Park”.

Načelnik Tanović, direktor “Parka” Adis Bešlić, te izvršni direktor Enes Kazić razgovarali su i o projektu kreiranja mobilne aplikacije koja će biti dostupna građanima, a pomoću koje će se moći poslati obavijest direktno “Parku” o eventualnim oštećenjima na dječijim igralištima, što će ubrzati proces sanacije istih.

Razgovarano je i o dodatnom unapređenju vrlo uspješne saradnje koju Općina Novo Sarajevo i “Park” imaju kada su u pitanju brojni projekti održavanja okoliša i životne sredine.

Upravo zahvaljujući takvoj saradnji prostor Spomen parka “Vraca” prošle godine bio je uređen i kontinuirano održavan što će se nastaviti i tokom ove godine. 

Uz zahvalnost Upravi i radnicima “Parka” na dosadašnjem zalaganju, načelnik Tanović iskazao je očekivanje da “Park” kao i do sada realizira svoje poslove iz oblasti održavanja javnih zelenih površina, te da bude na usluzi građanima po pitanju otklanjanja kvarova na javnoj rasvjeti, kao i da budu na raspolaganju u pojedinim vanrednim situacijama koje se mogu desiti u narednom periodu.

Direktor Bešlić zahvalio je načelniku Tanoviću i kompletnoj administraciji Općine na podršci i partnerskom odnosu prema svim projektima koje “Park” i Općina realiziraju ili planiraju u narednom periodu. Istakao je spremnost i da saradnja bude proširena, kao i nadu da će ovogodišnji sporazum u vrijednosti od 180.000 KM, koliko je Općina izdvojila za uređenje parkovskih površina u Novom Sarajevu, naredne godine biti realiziran u većem iznosu. 

Treba svakako naglasiti da su u proteklim danima mostovi preko rijeke Miljacke u Novom Sarajevu dobili potpuno novi cvjetni, sezonski dekor, a ekipe “Parka” su svakodnevno na terenu sa zadatkom dodatnog uljepšavanja i uređenja općine Novo Sarajevo. Naredne sedmice novi cvijetni dizajn imat će i kružni tokovi u sklopu saobraćajnica u naselju Hrasno, na Pofalićima, te na Trgu heroja. Radovi na dodatnom i intenzivnijem uređenju zelenih površina u Općini Novo Sarajevo već su uveliko počeli.

Ekipe preduzeća “Park” već su finalizirale radove hortikuturnog uređenja površina u ulici Hercegovačka, te potputnjaka ispod saobraćajnice Put mladih muslimana. Osim čišćenja i uklanjanja divlje deponije te površine sada krase nova stabla, parkovski mobilijar, njegovano i hortikuturno uređeno zelenilo. Završeno je i čišćenje i uklanjanje samoniklog rastinja i šiblja i na površinama strelišta u Velešićima. Trenutno je u toku i dodatno cvijetno uljepšavanje parkova i putne infrastrukture, koje paralelno prati “Parkovu” veliku akciju sadnje sezonskog cvijeća. Projekti i za druge lokacije u Novom Sarajevu već su spremni, a sačinjeni su na osnovu prijedloga i zahtjeva nadležnih općinskih službi, odnosno direktno sa terena od građana, korisnika usluga, a putem mjesnih zajednica.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo