example

Nabavljeni EKG aparat i sterilizator za Hitnu pomoć

Općina Novo Sarajevo je putem Službe civilne zaštite, a za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS nabavila EKG i suhi sterilizator. Ovo je jedna u nizu aktivnosti koju je provela naša lokalna zajednica i još jednom potvrdila predanost unapređenju zdravstvenog sektora i brigu za dobrobit svih građana.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović nabavljenu opremu uručio je direktorici JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dr. Jasni Husejinbegović-Musić. 

Ova uručena donacija od velikog je značaja za pacijente koji koriste usluge Hitne pomoći, rekla je direktorica Husejinbegović-Musić i dodala kako će EKG aparat biti postavljen na pedijatrijsko odjeljenje. Zahvalila je Općini na ovakvom vidu podrške istakavši kako smo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je prepoznala važnost kvalitetnijeg funkcionisanja Zavoda.  

„Ponosni smo što kontinuirano iz godine u godinu podržavamo zdravstveni sektor i ulažemo u njega jer to je naša obaveza i dužnost“, rekao je općinski načelnik dr. Tanović. 

Podsjetimo, Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu za potrebe JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u martu ove godine nabavila i isporučila kardiomobil. Riječ je o vozilu sa najsavremenijom medicinskom opremom namijenjenom za spašavanje ljudskih života građana, ne samo onih s područja općine Novo Sarajevo. Vrijednost ove nabavke iznosila je 250.000 konvertibilnih maraka. 

Direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo uručila je načelniku dr. Hasanu Tanoviću i Službi civilne zaštite Općine zahvalnice za veliki doprinos radu ove zdravstvene ustanove. 


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
FK „Željezničar“ zahvalio načelniku Tanoviću za ...

Delegacija FK „Željezničar“ predvođena direktoricom Kluba Amirom Uzunović i ...

Načelnik Tanović uručio zahvalnice članovima Štaba civilne ...

Općina Novo Sarajevo svake godine provodi niz aktivnosti na opremanju službi koje su u sistemu ...

Poduzete dodatne preventivne mjere na klizištu u ulici Reisa Fehima ...

Općina Novo Sarajevo je putem Službe civilne zaštite na osnovu preporuka Zavoda za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo