example

Pridružite se Evropskoj sedmici mobilnosti!

Evropska sedmica mobilnosti obilježava se od 16. do 22.09.2024. godine. Tokom sedam dana koliko će trajati ova inspirativna priča, naš grad postaje centar inovativnih i inspirativnih događaja koji promovišu održivu mobilnost. Pozivaju se svi građani da aktivno doprinesu zdravijoj i ekološki prihvatljivijoj budućnosti.

Na raspolaganju će nam biti biciklističke ture, pješačke rute, interaktivne radionice za djecu, edukativni paneli, izložbe i mnogo drugih uzbudljivih događaja koji će nas potaknuti da promislimo o načinu na koji se krećemo. Ovakva inicijativa pruža jedinstvenu priliku da naučimo kako male promjene u svakodnevnim navikama mogu imati veliki uticaj na naš grad i okolinu.

Poziv upućujemo i svim zaljubljenici biciklizma da se tokom Evropske sedmice mobilnosti pridruže i kampanji Bike2Work. Ova inicijativa ima za cilj promociju održive mobilnosti i podizanje svijesti o biciklizmu kao ekološki prihvatljivom i zdravom načinu transporta, uz smanjenje saobraćajnih gužvi i zagađenja u našem gradu. Učešće onih koji se odazovu nije samo simbol podrške, već važan korak ka izgradnji zdravijeg, čišćeg i bolje organizovanog Sarajeva. Budite dio promjene - za Sarajevo koje diše. 

Evropska sedmica mobilnosti je više od običnog događaja. To je prilika da zajedno radimo na stvaranju boljih uslova za život u gradu. Smanjenjem upotrebe automobila i promovisanjem alternativnih oblika prevoza kao što su bicikli, javni prevoz i pješačenje, zajedno možemo doprinijeti smanjenju zagađenja, saobraćajnih gužvi i poboljšanju kvaliteta života.

Ne propustite priliku da budete dio ovog evropskog pokreta i učinite korak ka održivijem i zdravijem načinu života! Pridružite se obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti jer zajedno možemo napraviti razliku!

Partner ovog jedinstvenog događaja svakako je i Općina Novo Sarajevo.
 
Kalendar aktivnosti možete pronaći klikom na stranicu:https://smart.sarajevo.ba/bs/novosti/268-evropska-sedmica-mobilnosti-u-sarajevu-otkrijte-kalendar-aktivnosti


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
FK „Željezničar“ zahvalio načelniku Tanoviću za ...

Delegacija FK „Željezničar“ predvođena direktoricom Kluba Amirom Uzunović i ...

Načelnik Tanović uručio zahvalnice članovima Štaba civilne ...

Općina Novo Sarajevo svake godine provodi niz aktivnosti na opremanju službi koje su u sistemu ...

Poduzete dodatne preventivne mjere na klizištu u ulici Reisa Fehima ...

Općina Novo Sarajevo je putem Službe civilne zaštite na osnovu preporuka Zavoda za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo