example

Muzika kao moćan alat za jačanje osjećaja zajedništva i radosti

Počeo je projekat „Muzika bez godina“ u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo kojeg provodi Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti „Artista“. Radionice imaju za cilj spajanje generacija kroz muziku. Vodi ih mlada nastavnica pjevanja Emili Mišić zajedno s najmlađim bh. bendom „Frtutma KIDS“. U projektu učestvuju korisnici Centra za zdravo starenje na čelu sa Slobodanom Kosanovićem. 

Projekat je osmišljen sa ciljem da pokaže koliko je važno da učimo jedni od drugih bez obzira na godine. Razlika u godinama nije prepreka već prednost. Kroz zajednički rad na muzičkim kompozicijama, mladi učesnici imaju priliku da uče od starijih o vrijednostima, iskustvu i mudrosti, dok se stariji podmlađuju i pronalaze novu energiju kroz rad s djecom. Radionice će obuhvatiti niz sadržaja: priče o emotivnoj povezanosti s muzikom, pravilno disanje, pravilne vokalne tehnike, zagrijavanje glasa, priče o različitim instrumentima, kao i slušanje muzike koju do sada nisu čuli. 

„Kroz radionice očekujem dobro raspoloženje, druženje i upoznavanje novih ljudi, kao i razmjenu ideja. Najvažnije kod susreta je komunikacija odnosno da slušate. Kad se ljudi slušaju, oni se i razumiju bez obzira na godine“ rekao je voditelj hora, Slobodan Kosanović.

"Moj cilj je da svoju ljubav i sreću koju mi donosi muzika prenesem i njima. Kao što je meni pomogla u nekim teškim, ali i dobrim momentima želim da pomogne i njima. Naglasak je na tome da se muzika može čuti i osjetiti u svakodnevnom životu bez pjesme u zvukovima poput onih u prirodi i želja mi je da oni to čuju svaki dan" naglasila je mlada nastavnica pjevanja, Emili Mišić. 

Tokom radionica pjesme će biti aranžirane u različitim stilovima, stvarajući novu muzičku dimenziju koja odražava spoj mladalačkog duha i životnog iskustva. Kroz ovakvu saradnju dokazujemo da različite generacije mogu ne samo da funkcionišu zajedno, već i da stvore nešto posebno i vrijedno. Kruna rada bit će zajednički koncert na kojem će svi učesnici zajedno predstaviti publici rezultat radionica. 

Projekat „Muzika bez godina“ - Novo Sarajevo podržala je Općina Novo Sarajevo kroz javni poziv udruženjima po LOD metodologiji.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Muzika kao moćan alat za jačanje osjećaja zajedništva i radosti

Počeo je projekat „Muzika bez godina“ u Centru za zdravo starenje Novo ...

Sanacija i monitoring klizišta na području općine Novo Sarajevo

Nedavne katastrofalne poplave, bujice i klizišta u našoj državi postakle su nas da ...

Poduzete dodatne preventivne mjere na klizištu u ulici Reisa Fehima ...

Općina Novo Sarajevo je putem Službe civilne zaštite na osnovu preporuka Zavoda za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo