example

Općina Novo Sarajevo sufinansira nabavku specijalnog vozila za pražnjenje podzemnih i zvonastih kontejnera

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i v.d. direktorica KJKP “RAD” Vera Arnautović danas su u zgradi Općine potpisali  Sporazum o sufinansiranju nabavke specijalnog vozila za pražnjenje podzemnih i zvonastih kontejnera na području općine Novo Sarajevo.

Ukupna vrijednost nabavke ovog specijalnog vozila je 380.000 KM, a Općina Novo Sarajevo ovim Sporazumom će sufinansirati nabavku sa 200.000 KM, dok će preostali dio sredstava obezbijediti KJKP “RAD”.

U svom obraćanju, općinski načelnik dr. Tanović istakao je kako je problem sa pretrpavanjem zvonastih kontejnera i zelenih otoka na području općine jedan od prvih problema sa kojima se susreo kada je preuzeo dužnost načelnika.

–   Najveći problem je bio nedostatak specijalnih vozila za pražnjenje zvonastih kontejnera, jer je samo jedno vozilo bilo u funkciji za cijeli Kanton Sarajevo, zbog čega se kontejneri nisu mogli redovno prazniti. Imajući u vidu da samo na području općine Novo Sarajevo postoji 120 zvonastih kontejnera, pokrenuli smo inicijativu nabavke ovog jednog vozila i evo zahvaljujući i Općinskom vijeću uspjeli smo izdvojiti iz Budžeta ova značajna sredstva, istakao je načelnik Tanović, te uputio apel i drugim općinama u Kantonu Sarajevo da učestvuju u ovom projektu kako bi pomogli KJKP “RAD” da u narednom periodu imamo što čišći i ljepši grad Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa KJKP “RAD” realizuje niz projekata, a jedan od značajnijih je u završnoj fazi, a radi se o nabavci i  postavljanju kanti za odvojeno prikupljanje otpada za individualne objekte na području padinskih mjesnih zajednica.

V.d. direktorica KJKP “RAD” Vera Arnautović zahvalila se Općini Novo Sarajevo na podršci u realizaciji jednog ovako vrijednog projekta , jer je ovo vozilo od velike važnosti za ovo preduzeće, budući da za područje Općine Novo Sarajevo trenutno nisu imali namjensko vozilo za pražnjenje zvonastih kontejnera.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
OTVOREN OMLADINSKI FILM FESTIVAL – OFF

Ljetni mjeseci u Novom Sarajevu rezervisani su uvijek za dobre filmove i festivale. Nakon Street ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo