example

Pet osoba osposobljeno za zanimanje Operater na CNC mašinama u okviru Mjere obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba

U prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“ održana je završna provjera znanja kandidata iz Mjere obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, koju realizuje Općina Novo Sarajevo, a provodi ova obrazovna ustanova.

Sve prisutne, ovo prilikom pozdravio je Općinski načelnik dr. Hasan Tanović poželivši im sreću na završnom ispitu, ali i  u daljem radu, te sticanju radnog iskustva. Kandidati su na završnom ispitu praktično pokazali stečena znanja i vještine za zanimanje Operater na CNC mašinama.

Ustanova za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“ Sarajevo ranije je objavila Javni poziv za upis u besplatne programe formalnog i neformalnog obrazovanja za nezaposlene osobe sa područja Općine Novo Sarajevo, a u decembru prošle godine, izvršen je upis pet kandidata u navedeni program  za zanimanje Operater na CNC mašinama.

Predstavnici Ustanove “Novo zanimanje” prije polaganja ispita, predstavili su prisutnima projekat, kao i postignute rezultate u dodatnom osposobljavanju kadra i usklađivanju sa stvarnim potrebama tržišta rada.

Mjera obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, koju provodi Općina Novo Sarajevo,  namijenjena je nezaposlenim osobama, kao krajnjim korisnicima, bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen stručne spreme, prijavljenim na evidenciju nezaposlenih na birou Novo Sarajevo. Sufinansiranje se vrši u dvije tranše. Prvo plaćanje u iznosu od 1.000,00 KM po osobi, se isplaćuje Centru za obuku nakon verifikacije obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlene osobe, dok se drugo plaćanje u iznosu od 1.000,00 KM po osobi, vrši nakon što Centar za obuku obučenoj nezaposlenoj osobi obezbijedi zaposlenje i dostavi dokaze o upošljavanju obučene osobe, na period od najmanje 6 mjeseci.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Učenici OŠ "Grbavica I" na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija ...

Od juna u Novom Sarajevu počinje treća sezona projekta ...

Nakon uspješno realizovanog projekta Općine Novo Sarajevo i Narodnog pozorišta ...

Općina Novo Sarajevo finansira odlazak na ekskurziju učenike slabog ...

Općina Novo Sarajevo po prvi put ove godine pokrenula je inicijativu za finansiranje ekskurzija ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo