example

Pet osoba osposobljeno za zanimanje Operater na CNC mašinama u okviru Mjere obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba

U prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“ održana je završna provjera znanja kandidata iz Mjere obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, koju realizuje Općina Novo Sarajevo, a provodi ova obrazovna ustanova.

Sve prisutne, ovo prilikom pozdravio je Općinski načelnik dr. Hasan Tanović poželivši im sreću na završnom ispitu, ali i  u daljem radu, te sticanju radnog iskustva. Kandidati su na završnom ispitu praktično pokazali stečena znanja i vještine za zanimanje Operater na CNC mašinama.

Ustanova za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“ Sarajevo ranije je objavila Javni poziv za upis u besplatne programe formalnog i neformalnog obrazovanja za nezaposlene osobe sa područja Općine Novo Sarajevo, a u decembru prošle godine, izvršen je upis pet kandidata u navedeni program  za zanimanje Operater na CNC mašinama.

Predstavnici Ustanove “Novo zanimanje” prije polaganja ispita, predstavili su prisutnima projekat, kao i postignute rezultate u dodatnom osposobljavanju kadra i usklađivanju sa stvarnim potrebama tržišta rada.

Mjera obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, koju provodi Općina Novo Sarajevo,  namijenjena je nezaposlenim osobama, kao krajnjim korisnicima, bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen stručne spreme, prijavljenim na evidenciju nezaposlenih na birou Novo Sarajevo. Sufinansiranje se vrši u dvije tranše. Prvo plaćanje u iznosu od 1.000,00 KM po osobi, se isplaćuje Centru za obuku nakon verifikacije obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlene osobe, dok se drugo plaćanje u iznosu od 1.000,00 KM po osobi, vrši nakon što Centar za obuku obučenoj nezaposlenoj osobi obezbijedi zaposlenje i dostavi dokaze o upošljavanju obučene osobe, na period od najmanje 6 mjeseci.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo