example

Općina Novo Sarajevo obezbijedila besplatne članarine za građane u JU “Biblioteka Sarajeva”

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktorica JU Biblioteka Sarajeva Merima Lendo u odjeljenju “Biblioteka Sarajeva” u Dječijoj kući na Grbavici potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Javnoj ustanovi za finansiranje 666 besplatnih  godišnjih članarina za građane koji imaju prebivalište na području Općine.

U obraćanju za medije, općinski načelnik dr. Tanović istakao je kako realizacijom ove vijećničke inicijative, Općina Novo Sarajevo prvi put ulazi u ovaj program pružanja podrške kako Javnoj ustanovi “Biblioteka Sarajevo”, tako i našim građanima i građankama sa besplatnim članarinama u bibliotekama čija su odjeljenja na području Novog Sarajeva. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 10.000 KM.

Učlanjenjem u jedno od tri pozajmna odjeljenja koja se nalaze u ulicama Džemala Bijedića, Paromlinska i Dječija Kuća na Grbavici, građani stiču pravo korištenja usluga u svih šesnaest pozajmih odjeljenja sa kojima raspolaže JU „Biblioteka Sarajeva“.

Direktorica Javne ustanove “Biblioteka Sarajeva” Merima Lendo nakon što se zahvalila Općinskom načelniku i Općinskom vijeću, poručila je kako je jedan od ciljeva ove ustanove popularizacija knjige, čitanja i unapređenja obrazovnog života stanovništva.

Ahmed Kosovac, vijećnik Općinskog vijeća čija je inicijativa bila da se obezbijede besplatne članarine u bibliotekama za građane Novog Sarajeva, kazao je da mu je zadovoljstvo što je Općina prepoznala značaj projekta čiji je osnovni cilj popularizacija čitanja što je izrazito bitno u današnjem vremenu, ali i svakako činjenica da će se na ovaj način pomoći ovoj Javnoj ustanovi koja je institucija Kantona, a koja treba finansijsku pomoć u svakodnevnom radu, te nabavci potrebne opreme. Današnjoj svečanosti prisustvovali su i vijećnici Općinskog vijeća Elvedina Vugić i Riad Idrizović.

Ovom prilikom, biblioteku u Dječijoj kući na Grbavici posjetili su i učenici prvog razreda OŠ “Grbavica I”, koji su od Općinskog načelnika i direktorice Biblioteka Sarajeva dobili prigodne poklone. Za uzvrat, učenici su svoje dojmove ostavili na papiru, a crteži će krasiti ovu biblioteku na jednom od panoa.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo