example

Gorska služba spašavanja: Općini Novo Sarajevo uručena zahvalnica za kontinuiranu i nesebičnu podršku Stanici Sarajevo

Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo u novembru ove godine obilježila je 60 godina od osnivanja. Tim povodom, Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku dr. Hasanu Tanoviću dodijeljena je zahvalnica za kontinuiranu i nesebičnu podršku koju ova lokalna zajednica pruža Stanici Sarajevo.

Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo je u sistemu zaštite i spašavanja Općine Novo Sarajevo organizovana kao Služba za spašavanje sa visina. U cilju stvaranja što boljih uslova za rad Službe, Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu i Štaba civilne zaštite u prethodnom periodu poduzela niz aktivnosti u cilju unapređenja rada ove Službe. S tim u vezi, ove godine izvršena je nabavka opreme za rad članova Gorske službe spašavanja u vrijednosti oko 60.000,00 KM, a za potrebe obavljanja redovnih i vanrednih aktivnosti GSS-a ustupljeno je na korištenje i jedno općinsko teretno vozilo NISSAN Navara.  Obezbijeđena su i potrebna sredstva za provođenje obuke i osposobljavanje članova za potrage i djelovanje u spašavanju ljudskih života.

Gorska služba spašavanja je učestvovala Pokaznoj vježbi pripremljenosti stanovnika stambene zgrade za evakuaciju u slučaju zemljotresa koja je organizovana povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, te time pokazala svu spremnost, opremljenost i stručnost kada je u pitanju spašavanje ljudskih života sa visina.

Općina Novo Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti podržavati rad i aktivnosti Gorske službe spašavanja, posebno kroz opremanje i obučavanje članova, a kako bi bili spremni za brze reakcije u slučaju potrebe.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo