example

U Centru “Vladimir Nazor” otvorena slana soba za haloterapiju

Šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johann Sattler, danas je zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i ministricom za odgoj i obrazovanje KS Naidom Hotom –  Muminović uručio nagradu Davudu Hadžimuratoviću  učeniku Centra „Vladimir Nazor“.

Radi se o konkursu za najbolje učeničke radove, u okviru kampanje “Novi dan, bolji zrak”  koju su pokrenuli Vlada KS i Evropska unija, kako bi se promovirale zajedničke aktivnosti i projekti koji se provode na poboljšanju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo. Kampanja također ima za cilj podizanje svijesti o ulozi koju građani Kantona Sarajevo mogu imati u osiguravanju čistijeg zraka.

Kako je prilikom današnjeg uručenja nagrade istaklo rukovodstvo škole, tokom provođenja inkluzivnih aktivnosti, nastojali su da i njihovi učenici učestvuju na takmičenjima, zbog čega su aplicirali s ovim radom, te su izrazili zadovoljstvo što je baš on nagrađen, među više od 120 radova.

Veliku zahvalnost iskazali su ambasadoru Sattleru na podršci u podizanju kvaliteta rada ove ustanove. Naglasili su i zalaganje premijera Forte i minsitrice Hota-Muminović, odnosno kompletne Vlade KS na podizanju resursa ove ustanove, kako bi ona pružila što kvalitetniji nivo obrazovanja za njihove učenike.

Posebnu pažnju i podršku u radu ove škole kontinuirano pruža i Općina Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom dr. Hasanom Tanovićem kroz razne projekte i aktivnosti, a učenici Centra su podjednako uključeni u sve općinske aktivnosti i programe kao i učenici ostalih novosarajevskih osnovnih škola.

Ovom prilikom, šefica protokola pri Kabinetu Općinskog načelnika Mirela Mandal je u ime načelnika dr. Tanovića, zajedno sa ministricom Hota – Muminović svečano otvorila i slanu sobu za haloterapiju u Centru „Vladimir Nazor“, a koja će mnogo koristiti učenicima ove škole u daljem radu, rehabilitaciji i osposobljavanju.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo