example

Na svečanosti Izbora sportiste godine za 2022. godinu u OKBiH, posebno istaknut doprinos Općine Novo Sarajevo razvoju sporta

Na svečanosti Izbora sportiste godine za 2022. godinu u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, posebno je istaknut doprinos Općine Novo Sarajevo razvoju sporta u Bosni i Hercegovini.

Tokom svečane ceremonije naglašeno je kako je Općina Novo Sarajevo – prva “sportska Općina” u BiH.

Prvi put u budžetu Općine za 2023. godinu planiran je fiksni iznos sredstava za podršku sportu i to 3% od ukupnih budžetskih sredstava izdvajat će se za sport i 2% za kulturno-sportske manifestacije.

Na ovaj način, Novo Sarajevo će biti primjer kojim bi se trebale povesti i ostale lokalne zajednice i viši nivoi vlasti, koji imaju obavezu voditi računa o budućnosti mladih sportskih talenata.

U posljednje dvije godine Općina Novo Sarajevo kontinuirano izdvaja značajna finansijska sredstva za razvoj omladinskog sporta, te podržava niz sportskih manifestacija koje su od značaja za državu.

Načelnik dr. Tanović u prošloj i ovoj godini iz budžeta Općine finansijski je pomogao odlazak na međunarodna takmičenja velikom broju bh. reprezentativaca iz različitih sportova, među kojima su Lana Pudar, Nedžad Husić, Sanjin Pehlivanović, Aja Basarić, Mirza Nikolajev, Nejra Sipović…

Na ceremoniji dodjele načelnik dr. Tanović uručio je nagradu najboljem mladom sportisti u kategoriji juniora – taekwondoisti Nini Šeremetu.

Također, Taekwondo savez Bosne i Hercegovine izrazio je zahvalnost načelniku dr. Tanoviću na kontinuiranoj podršci u radu u protekloj godini

-Općina Novo Sarajevo i načelnik dr. Hasan Tanović prepoznali su rad Saveza i adekvatno pomogli u organizaciji Evropskog prvenstva, te nastupima Nedžada Husića koji je ostvario najbolji rezultat na Olimpijskim Igrama – istaknuli su iz Taekwondo saveza BiH.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Boravak u prirodi umjesto na društvenim mrežama: Općinski ...

KJU „Porodično savjetovalište“ uz finansijsku podršku Općine Novo ...

Meditacija i joga za majku i dijete

U okviru Programa pomoći pravnim licima iz oblasti sporta "Grant za projekte udruženja za ...

Završetak radova u naselju Velešići

Završeni su radovi na zamjeni šina, pragova i asfaltiranje na putnom prelazu u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo