example

Održana Godišnja konferencija Fondacije Mozaik

U hotelu Hills održana je Godišnja konferencija Fondacije Mozaik na kojoj je, između ostalog, upriličeno predstavljanje zajedničkih rezultata Fondacije Mozaik i partnera.

Otvaranju Konferencije prisustvovali su načelnici/ce i gradonačelnici, predstavnici partnerskih gradova/općina/opština, partneri Fondacije Mozaik, članovi i članice  Omladinskih banaka, poduzetnici i poduzetnice, mladi aktivisti, te svi zainteresovani koji su željeli doprinijeti ekonomskom i društvenom razvoju zajednica.

Među ovogodišnjim zvanicama bio je i načelnik Općine  Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović budući da Općina i Fondacija Mozaik već godinu dana sarađuju sa ciljem razvoja programa Omladinska banka Novo Sarajevo uključujući i podršku razvoju poduzetništva mladih.

Općina Novo Sarajevo je prošle godine u okviru navedenog programa objavila tri javna poziva za projekte i mikrobiznise Omladinske banke Novo Sarajevo kroz koje je u 2021. godini podržano devet projekata neformalnih grupa mladih i jedan mikrobiznis.

Na otvaranju ovogodišnje Konferencije Fondacije Mozaik predstavljeni su rezultati Fondacije i partnera, te su se potom prusutnima obratili Zoran Puljić direktor Fondacije i Siroco Messerli direktor Švicarske agencije za razvoj i saradnju Ambasade Švicarske u BiH. Svoja iskustva, ovom prilikom podijelili su i načelnici opština Novi Grad i Drvar, kao i preduzetnici , te članovi Odbora omladinskih banaka.

Zatvaranje Konferencije je planirano u četvrtak, 17. februara kada se očekuje proglašenje pobjedničkih projekata i mikrobiznisa poziva za Odbore Omladinskih banaka u BiH.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo