example

Održana Godišnja konferencija Fondacije Mozaik

U hotelu Hills održana je Godišnja konferencija Fondacije Mozaik na kojoj je, između ostalog, upriličeno predstavljanje zajedničkih rezultata Fondacije Mozaik i partnera.

Otvaranju Konferencije prisustvovali su načelnici/ce i gradonačelnici, predstavnici partnerskih gradova/općina/opština, partneri Fondacije Mozaik, članovi i članice  Omladinskih banaka, poduzetnici i poduzetnice, mladi aktivisti, te svi zainteresovani koji su željeli doprinijeti ekonomskom i društvenom razvoju zajednica.

Među ovogodišnjim zvanicama bio je i načelnik Općine  Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović budući da Općina i Fondacija Mozaik već godinu dana sarađuju sa ciljem razvoja programa Omladinska banka Novo Sarajevo uključujući i podršku razvoju poduzetništva mladih.

Općina Novo Sarajevo je prošle godine u okviru navedenog programa objavila tri javna poziva za projekte i mikrobiznise Omladinske banke Novo Sarajevo kroz koje je u 2021. godini podržano devet projekata neformalnih grupa mladih i jedan mikrobiznis.

Na otvaranju ovogodišnje Konferencije Fondacije Mozaik predstavljeni su rezultati Fondacije i partnera, te su se potom prusutnima obratili Zoran Puljić direktor Fondacije i Siroco Messerli direktor Švicarske agencije za razvoj i saradnju Ambasade Švicarske u BiH. Svoja iskustva, ovom prilikom podijelili su i načelnici opština Novi Grad i Drvar, kao i preduzetnici , te članovi Odbora omladinskih banaka.

Zatvaranje Konferencije je planirano u četvrtak, 17. februara kada se očekuje proglašenje pobjedničkih projekata i mikrobiznisa poziva za Odbore Omladinskih banaka u BiH.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo