example

Načelnik dr. Hasan Tanović održao sastanak sa Koordinacijom Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Općine Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović  održao je sasatanak sa predstavnicima Koordinacije Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Općine Novo Sarajevo.

U sastavu Koordinacije ukupno je 17 školskih vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola, koji su izabrani od strane roditelja više od 11.000 učenika koji pohađaju nastavu u školama na području općine Novo Sarajevo i koji učestvuju u školsko-obrazovnom odgoju i aktivnostima u svrhu poboljšanja strandarda i uspjeha u obrazovanju. Na održanom sastanku sa Općinskim načelnikom, predstavnici Koordinacije su iznijeli niz kvalitetnih prijedloga i projekata, a koji imaju za cilj poboljšanje kvaliteta nastave i obrazovanja, te povećanje sigurnosti učenika tokom njihovog boravka u školama.

Predstavnici Koordinacije su se zahvalili Općini Novo Sarajevo i načelniku dr. Hasanu Tanoviću  što kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada i boravka učenika u školama, iako ova oblast nije u nadležnosti lokalnih samouprava.

U cilju uspostavljanja što bolje saradnje, kao i rješavanja određenih problema i obezbjeđenja boljih uslova za funkcinisanje obrazovnih institucija osnovnih i srednjih škola na području Općine, ovom prilikom je dogovoreno da će se redovno održavati sastanci  općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport i  Koordinacije Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Općine, a na kojima će po potrebi prisustovati i Općinski načelnik.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Nastavlja se sanacija i nadogradnja javne rasvjeta na području Novog ...

Na području općine Novo Sarajevo u toku je izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji i ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo