example

Načelnik dr. Hasan Tanović održao sastanak sa Koordinacijom Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Općine Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović  održao je sasatanak sa predstavnicima Koordinacije Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Općine Novo Sarajevo.

U sastavu Koordinacije ukupno je 17 školskih vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola, koji su izabrani od strane roditelja više od 11.000 učenika koji pohađaju nastavu u školama na području općine Novo Sarajevo i koji učestvuju u školsko-obrazovnom odgoju i aktivnostima u svrhu poboljšanja strandarda i uspjeha u obrazovanju. Na održanom sastanku sa Općinskim načelnikom, predstavnici Koordinacije su iznijeli niz kvalitetnih prijedloga i projekata, a koji imaju za cilj poboljšanje kvaliteta nastave i obrazovanja, te povećanje sigurnosti učenika tokom njihovog boravka u školama.

Predstavnici Koordinacije su se zahvalili Općini Novo Sarajevo i načelniku dr. Hasanu Tanoviću  što kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada i boravka učenika u školama, iako ova oblast nije u nadležnosti lokalnih samouprava.

U cilju uspostavljanja što bolje saradnje, kao i rješavanja određenih problema i obezbjeđenja boljih uslova za funkcinisanje obrazovnih institucija osnovnih i srednjih škola na području Općine, ovom prilikom je dogovoreno da će se redovno održavati sastanci  općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport i  Koordinacije Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola Općine, a na kojima će po potrebi prisustovati i Općinski načelnik.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo