example

Općina obezbijedila besplatno korištenje prostorija Biblioteci Sarajevo u ulici Paromlinska

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktorica JU Biblioteka Sarajevo Lendo Merima potpisali su danas Ugovor o zakupu poslovnih prostorija za potrebe JU Biblioteka Sarajeva.

Ovim Ugovorom Općina Novo Sarajevo je Javnu ustanovu kao zakupca, oslobodila plaćanja zakupnine za obavljanje bibliotečke djelatnosti, a u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća.

U svom obraćanju, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je kako je Općina od ranije upoznata sa teškim uslovima u kojima se nalazi pozajmno odjeljenje biblioteke u ulici Paromlinska i da su postojeći prostori bili neuslovni za držanje bibliotečke građe, te je iskazana potreba da se iznađe neki novi prostor adekvatniji za rad uposlenika i čuvanje knjiga.

Direktorica JU Biblioteka Sarajeva Merima Lendo iskazala je veliko zadovoljstvo zbog svih korisnika koji će od danas imati priliku koristiti jedno novoopremljeno i renovirano odjeljene koje zadovoljava sve bibliotečke standarde. Lendo je, također kazala da je ovo prvi put nakon više od 30 godina da je neko prepoznao značaj i važnost adekvatnog držanja bibliotečke građe u odjeljenima, te da je besplatno dao na korištenje prostore Javnoj ustanovi. „Nadamo se da će ova Općina biti za primjer i drugim lokalnim zajednicama u pružanju podrške JU Biblioteka Sarajevo“, poručila je direktorica Merima Lendo.

U pozajmnom odjeljenju u ulici Paromlinska br. 35 u slobodnom pristupu bit će dostupna bibliotečka građa dječije književnosti i obavezne lektire za osnovne i srednje škole, zatim popularna djela domaće i svjetske književnosti, kao i beletristika i stručna literature, uglavnom iz oblasti društvenih nauka.

Svečano otvaranje adaptiranih prostorija biblioteke u Paromlinskoj br. 35 planirano je sredinom decembra ove godine.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Posjeta školama u Srebrenici i Novoj Kasabi

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i predsjedavajuća Općinskog vijeća, Danijela ...

Koncert "Viva La Musica"

KONCERT "VIVA LA MUSICA" 28. SEPTEMBAR 2023. U 19:30h Lokacija:Dječija kuća, ...

Općina Novo Sarajevo u studijskoj posjeti Ghentu

Predstavnici Općine Novo Sarajevo, Grada Sarajeva i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo