example

Uskoro radovi na adaptaciji sportskog igrališta Treće gimnazije

Učenici Treće gimnazije Sarajevo, ali i ostala djeca i omladina obližnjih naselja uskoro će dobiti novo adaptirano sportsko igralište u sklopu ove srednje škole.

Tim povodom, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i izvođač radova, direktor firme “Dinalsa” d.o.o. Sarajevo Nusret Bajramović danas su u zgradi Općine potpisali Ugovor o izvođenju radova na adaptaciji igrališta. Potpisivanju je prisustvovala i zamjenica direktorice Treće gimnazije Meliha Salihović.

Kroz Ugovor će biti realizovana kompletna sanacija svih sportskih igrališta i dijela oko istih sa završnom oblogom od asfalta, sanacija postojećih koševa i golova, nabavka i ugradnja nove konstrukcije sa mrežom za odbojku, izmještanje rasvjetnih stubova, sanacija tribina, te odvodnja oborinske vode.

U svom obraćanju, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da se radi o jednom kapitalnom projektu čija je vrijednost oko 234.000 KM.

– Teren koji se nalazi u sklopu Treće gimnazije je multifunkcionalni, namijenjen za mali nogomet, košarku, odbojku, a dodatno će imati i mini atletsku stazu za trčanje. Ovo igralište je otvorenog tipa, nije samo za učenike ove srednje škole, nego ga koriste i djeca i omladina obližnjih naselja. Važno je istaći da će u okviru igrališta biti sanirane i tribine, te postavljena nova javna rasvjeta kako bi se sportske aktivnosti mogle odvijati i u noćnim satima, istakao je načelnik dr. Tanović, te dodao da se trenutno također radi i adaptacija sportskog igrališta u okviru Srednje škole za saobraćaj i komunikacije, a počinje i adaptacija vanjskih igrališta u sklopu osnovnih škola.

Vrijednost adaptacije terena je 234.000 KM, a prema riječima izvođača radova, početak građevinskih radova se očekuje početkom 2023. godine i trajat će 60 dana.

Da je ovo projekat koji je od velikog značaja za učenike Treće gimnazije, budući da od 1999. godine nije bilo većih ulaganja kada su u pitanju ovi sportski tereni, kazala je zamjenica direktorice Treće gimnazije Meliha Salihović.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo