example

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović razgovarao sa mladima s područja Općine

U prostorijama Međunrodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo o organizaciji Vijeća mladih Općine Novo Sarajevo održano je druženje mladih sa Općinskim načelnikom dr. Hasanom Tanovićem pod nazivom “Kafa sa načelnikom”.

Druženju su prisustvovali, između ostalih i vijećnici Općinskog vijeća Novo Sarajevo Rijad Idrizović, Samir Bejić i Edhem Imamović, te  predsjednica Komisije za pitanja mladih Općinskog vijeća Enida Herenda. Razgovor o ključnim temama o polažaju mladih u Općini Novo Sarajevo, te politikama lokalne zajednice prema mladima moderirao je predsjednik Vijeća mladih Općine Enes Pašić.

Načelnik dr. Hasan Tanović istakao je nekoliko ključnih koraka koji su napravljeni u ovoj godini a kada je u pitanju razvoj politika prema mladima.

– Nakon nekoliko godina ponovo je Vijeće mladih Općine krenulo sa radom nakon što se imenovalo novo rukovodstvo čime je svakako unapređena komunikacija sa mladima i članovima omladinskih udruženja, a realizovano je i nekoliko konkretnih aktivnosti i zajedničkih projekata. Našim Programom aktivne politike zapošljavanja omogućili smo mladim ljudima da pokrenu svoje biznise, da se zaposle u firmam putem sufinansiranja zapošljavanja, te da steknu svoje prvo radno iskustvo u lokalnoj zajednici. Deset mladih volontera će svoj pripravnički staž u trajanju od godinu dana odraditi u Općini Novo Sarajevo, te steći konkretno radno iskustvo u skladu sa svojim zanimanjima. U toku je i izrada ključnog dokumenta Strategije prema mladima Općine koja će doprinijeti efikasnijem upravljanju politikama prema mladima, istakao je, između ostalog načelnik dr. Tanović.

Prisutni predstavnici omladinskih organizacija imali su priliku u razgovaru sa načelnikom postaviti pitanja koja ih zanimaju iz oblasti zapošljavanja, aktivizma mladih na lokalnom nivou, poboljšanju životnog statusa mladih, te drugih tema koje se tiču mladih ljudi u ovoj općini.

Budući da se radi o prvom javnom razgovoru i druženju općinskog načelnika sa mladim ljudima u organizaciji Vijeća mladih Općine, učinjen je veliki napredak kada je u pitanju odnos lokalne zajednice prema mladima i međusobnom razumijevanju.

Na kraju druženja načelnik dr. Tanović poručio je da je Općina Novo Sarajevo uvijek otvorena za saradnju i zajedničko djelovanje na kreiranju politika prema mladima.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo