example

Općina Novo Sarajevo podržala rad pet javnih kuhinja

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović  danas je u zgradi Općine potpisao ugovore o sufinansiranju javnih kuhinja s područja Kantona Sarajevo. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministrica za rad, socijalnu politiku, reseljena lica i zbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Ove godine Općina Novo Sarajevo je putem Javnog poziva podržala rad pet javnih kuhinja udruženja i humanitarnih organizacija: Srpsko humanitarno udruženje „Dobrotvor“, Humanitarna organizacija „Merhamet“, Humanitarno pastoralna organizacija „Caritas Vrhbosanske nadbiskupije“, Općinska organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo i  Humanitarno – karitativna organizacija „Kruh svetog Ante Franjevačke provincije Bosne Srebrene“.

U svom obraćanju, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je kako su sredstva u iznosu od 24.000 KM raspoređena za troškove dodatne ponude koju javne kuhinje trebaju omogućiti korisnicima sa područja općine Novo Sarajevo.

– Ove godine želja nam je bila da se korisnicima javnih kuhinja, pored redovnih obroka podijele paketi sa osnovnim životnim namirnicama, svježim voćem, proizvodima za održavanje lične i porodične higijene i slično. Općina će, kao i do sada nastaviti podržavati rad javnih kuhinja sa ciljem pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija, istakao je načelnik dr. Tanović.

Predstavnici javnih kuhinja zahvalili su se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku što je ove godine po prvi put javno i transparentno raspisan javni poziv za sufinansiranje rada kuhinja, kako bi se sredstva rasporedila svim javnim kuhinjama Kantona Sarajevo a koje imaju korisnike sa područja Općine Novo Sarajevo.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, reseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović podržala je angažman Općine Novo Sarajevo kada je u pitanju pomoć i podrška humanitarnim udruženjima i javnim kuhinjama, ističući da je resorno Ministarstvo ove godine za rad šest javnih kuhinja izdvojilo više od 2 miliona KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Učenici OŠ "Grbavica I" na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija ...

Od juna u Novom Sarajevu počinje treća sezona projekta ...

Nakon uspješno realizovanog projekta Općine Novo Sarajevo i Narodnog pozorišta ...

Općina Novo Sarajevo finansira odlazak na ekskurziju učenike slabog ...

Općina Novo Sarajevo po prvi put ove godine pokrenula je inicijativu za finansiranje ekskurzija ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo