example

Završeni radovi na adaptaciji sala za tjelesni odgoj u tri osnovne škole

Općina Novo Sarajevo nastavila je realizaciju projekta adaptacije sala za tjelesni odgoj u objektima novosarajevsnih osnovnih škola, prema prethodno izrađenoj investiciono-tehničkoj dokumentaciji. Ove godine izvršena je adaptacija tri preostale sale i to u osnovnim školama „Grbavica II“, „Kovačići“ i „Malta“.

Radovi na adaptaciji fiskulturnih sala podrazumijevali su sanaciju sportskog poda i zidova, te ugradnju opreme. U sali OŠ “Kovačići”, pored navedenog izvršena je i  sanacija  svlačionica i toaleta.

Radove je danas sa saradnicima obišao načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović. U svom obraćanju za medije, načelnik Tanović istakao je da je ove godine za adaptaciju tri fiskulturne sale izdvojeno oko 200.000 KM, te da je prošle godine izvršena sanacija još tri sale koje su bile u najlošijem stanju i to u osnovnim školama „Grbavica I“, „Čengić Vila I“ i „Hrasno“.

– Općina Novo Sarajevo će svakako nastaviti pružati podršku i pomoć svim osnovnim školama s područja Općine, uključujući Centar “Vladimir Nazor” u Osnovnu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima. Do sada je adaptirano ukupno šest fiskulturnih sala za šta je izdvojeno oko 500.000 KM, realizirani su projekti energetskog utopljavanja pet osnovnih škola, a svake godine se obezbijedi i potrebna oprema za unapređenje nastavnog procesa po zahtjevima direktora škola, istakao je načelnik Tanović, te dodao da je i za narednu godinu planirana finansijska podrška osnovnim školama.

Direktori osnovnih škola istakli su da se izvorni oblik sportskih sala nije mijenjao od izgradnje škola, te su izrazili zadovoljstvo što će učenike nakon vraćanja na tradicionalno odvijanje nastave dočekati potpuno nova i opremljena sala za časove tjelesnog odgoja.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo