example

Na Međunarodni Dan djece organizovan Kviz A+

Na Međunarodni Dan djece, u Dječijoj kući, organizovan je Kviz A+ za učenike osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo. Učenici od petog do devetog  razreda pokazali su svoje znanje i interesovanje za prirodu i okoliš.

Pobjednicima TV Kviza uručene su prigodne nagrade na završnoj priredbi koja je poziv mališanima da pristupe EKO PATROLI Općine Novo Sarajevo i polože svjetsku Ekološku zakletvu. Ovaj događaj je sastavni dio finalnih aktivnosti projekta „Eko patrola”.

U okviru realizacije ovog projekta odigrana je predstava za djecu pod nazivom „Medo i miš za čisti okoliš“. Predstava je, između ostalog, posvećena svakodnevnim ekološkim problemima na Zemlji, čistoći, zdravlju, ispravnom načinu života, čuvanju običaja i tradicije, te potrebi za učenjem i poštenim radom. Prisustvovali su osnovci od prvog do četvrtog razreda novosarajevskih osnovnih škola. Održane su i edukativne radionice u tri osnovne škole na području Općine Novo Sarajevo sa ciljem razvijanja svijesti o problematici okoliša i usvajanja okolišno održivih obrazaca djelovanja.

Projekat „Eko patrola“ provodi Udruženje „Pizzly“ u okviru Javnog poziva Općine Novo Sarajevo udruženjima (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti boračko-invalidske zaštite, obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, za djecu, malodobna lica kod kojih su detektovani poremećaji u ponašanju, za zanemarenu i zapuštenu djecu i zaštite okoliša”.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo