example

Na Međunarodni Dan djece organizovan Kviz A+

Na Međunarodni Dan djece, u Dječijoj kući, organizovan je Kviz A+ za učenike osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo. Učenici od petog do devetog  razreda pokazali su svoje znanje i interesovanje za prirodu i okoliš.

Pobjednicima TV Kviza uručene su prigodne nagrade na završnoj priredbi koja je poziv mališanima da pristupe EKO PATROLI Općine Novo Sarajevo i polože svjetsku Ekološku zakletvu. Ovaj događaj je sastavni dio finalnih aktivnosti projekta „Eko patrola”.

U okviru realizacije ovog projekta odigrana je predstava za djecu pod nazivom „Medo i miš za čisti okoliš“. Predstava je, između ostalog, posvećena svakodnevnim ekološkim problemima na Zemlji, čistoći, zdravlju, ispravnom načinu života, čuvanju običaja i tradicije, te potrebi za učenjem i poštenim radom. Prisustvovali su osnovci od prvog do četvrtog razreda novosarajevskih osnovnih škola. Održane su i edukativne radionice u tri osnovne škole na području Općine Novo Sarajevo sa ciljem razvijanja svijesti o problematici okoliša i usvajanja okolišno održivih obrazaca djelovanja.

Projekat „Eko patrola“ provodi Udruženje „Pizzly“ u okviru Javnog poziva Općine Novo Sarajevo udruženjima (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti boračko-invalidske zaštite, obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, za djecu, malodobna lica kod kojih su detektovani poremećaji u ponašanju, za zanemarenu i zapuštenu djecu i zaštite okoliša”.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo