example

U okviru finalnih aktivnosti projekta “Eko patrola” odigrana predstava za djecu „Medo i miš”

U okviru finalnih aktivnosti projekta „Eko patrola” u Dječijoj kući odigrana je predstava za djecu pod nazivom „Medo i miš za čisti okoliš“. Predstava je, između ostalog, posvećena svakodnevnim ekološkim problemima na Zemlji, čistoći, zdravlju, ispravnom načinu života, čuvanju običaja i tradicije, te potrebi za učenjem i poštenim radom.

Prisustvovali su osnovci od prvog do četvrtog razreda novosarajevskih osnovnih škola. Scenario ove edukativne predstave potpisuje Rusmir Agačević, a za muziku je zadužen Admir Đulančić.

U nastavku ovog projekta, planirana je i realizacija Kviza A+ za osnovne škole Općine Novo Sarajevo. Već u subotu 20.11.2021. godine u Dječijoj kući, očekuje se da učenici od petog do devetog  razreda pokažu svoje znanje i interesovanje za prirodu i okoliš. Pobjednicima TV Kviza će biti uručena prigodna nagrada na završnoj priredbi koja je poziv mališanima da pristupe EKO PATROLI Općine Novo Sarajevo i polože svjetsku Ekološku zakletvu.

Prethodno su održane edukativne radionice u tri osnovne škole na području Općine Novo Sarajevo sa ciljem razvijanja svijesti o problematici okoliša i usvajanja okolišno održivih obrazaca djelovanja.

Eko patrola je integralni projekat zaštite okoliša kroz osposobljavanje za proaktivno djelovanje djece i odraslih sa ciljem detekcije problema i pravovremenog djelovanja.  u vezi sa zabranjenim i štetnim radnjama na otvorenom, u prirodi i na zelenim površinama.

Projekat „Eko patrola“ provodi Udruženje „Pizzly“ u okviru Javnog poziva Općine Novo Sarajevo udruženjima (organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama) za predaju prijedloga projekata iz oblasti boračko-invalidske zaštite, obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima, podrške za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama u razvoju, za djecu, malodobna lica kod kojih su detektovani poremećaji u ponašanju, za zanemarenu i zapuštenu djecu i zaštite okoliša”.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo