example

Potpisan Sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje „Prostora za odmor i rekreaciju sa sadržajima za djecu i odrasle iznad objekta MZ Hrasno brdo“

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić, načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Belma Barlov potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje „Prostora za odmor i rekreaciju sa sadržajima za djecu i odrasle iznad objekta MZ Hrasno brdo“.

Ovim povodom, ministar Avdić je naglasio da je za 2022. godinu planirano kreditno zaduženje u iznosu od 1.755.000 KM za realizaciju pet infrastrukturnih projekta iz oblasti kulture i sporta.

“Općina Novo Sarajevo je iskazala interes prema Ministarstvu kulture i sporta za ovaj projekat. Iskreno vjerujemo u kvalitetnu dinamiku radova, kao i da će naredne godine ovaj prostor krasiti rekreativni centar koji će koristiti djeca i građani Novog Sarajeva i Kantona Sarajevo“, naglasio je ministar Avdić.

Prema riječima načelnika Tanovića, vrijednost ovog projekta je oko 615.000 KM. Ministarstvo kulture i sporta KS učestvovat će sa 450.000 KM. Općina Novo Sarajevo s jedne strane učestvuje u tržišnoj vrijednosti zemljišta, snosi troškove izrade Glavnog projekta, priključaka na komunalnu infrastrukturu, kao i dio troškova za samu izgradnju objekta. Za realizaciju ovog značajnog projekta, u Nacrtu Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2022. godinu, planirano je 190.000 KM.

“Radi se  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima MZ Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama. Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece.  U zimskom periodu na ovoj lokaciji bit će omogućene i zimske igre poput sankanja i igranja u snijegu. Na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala”, rekao je načelnik Tanović.

Da se izgradnji prostora za odmor i rekreaciju najviše raduju djeca sa ovog područja, potvrdio je i predsjednik Saveza MZ „Hrasno brdo“ Nusret Ganibegović.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, u skladu sa potpisanim Sporazumom vršit će nadzor nad izvođenjem pomenutih radova i pružiće svu potrebnu tehničku podršku, kazala je direktorica Barlov.

Očekuje se da svi predviđeni radovi na izgradnji budu okončani početkom jeseni naredne godine.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo