example

Uređenje zelenih površina na Grbavici

Zelene površine u Novom Sarajevu bogatije su za 14 novih mladih stabala, a sadnja novog drveća izvršena je na području naselja Grbavica. I to u ulicama Radnička, Zagrebačka i Grbavička.

 Međutim, i dok traju radovi, upozoravaju iz KJKP „Park“,  nesavjesni vozač iskoristio je zelenu površinu za prelaz od parking do kolovozne trake u Zagrebačkoj ulici. Ta površina je za nepuna dva sata nakon radova uništena. Komunalni redari će u ovom području pojačati svoj nadzor kako bi rekonstruirane i zelenilom obogaćene ulice sačuvali, a pojedince koji to rade evidentirali kao prekršioce Zakona o komunalnoj čistoći.

Na navedene tri lokacije za sutra planirano postavljanje travnog busa i dopunska sadnju žive ograde. Svi ovi radovi realizirani su u okviru sporazuma o uređenju i obnovi manjih i površina koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem između preduzeća Park i Općine Novo Sarajevo.

U okviru tog projekta i donedavno zapuštena površina koja je bila pretvorena u deponiju otpada u Blagajskoj ulici sada je očišćena, uređena, rekonstruisan je travnjak, a kao zaštita od nove devastacije i deponovanja smeća postavljeni su i zaštitni stubići.

U Novom Sarajevu danas se radilo i u Parku mladenaca i u Bulevaru Meše Selimovića prema projektu sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Na tim površinama izvršena je priprema i iskop zemljišta za sutra planiranu sadnju 20 novih stabala u okviru projekta “Ozelenjavanja javnih zelenih površina u KS”.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo