example

Sastanak o rekonstrukciji devastiranog vrtića „Ciciban“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Robert Pleše razgovarao je sa Ines Kavalec, direktoricom Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“ i Sanelom Klarić, arhitekticom i vodećom stručnjakinjom u oblasti zelene gradnje o aktivnostima vezanim za rekonstrukciju devastiranog vrtića „Ciciban”. U okviru tog objekta predviđena je uspostava Edukativnog dnevnog centra za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica načelnika za investicije i zaštitu okoliša Jelena Ler Kekić. Ovo je bila prilika da se razmjene mišljenja i stavovi o dosadašnjim aktivnostima u cilju realizacije ovog projekta.

Početkom jula ove godine potpisan je Sporazum kojim se, između ostalog, regulišu međusobni odnosi na realizaciji projekta rekonstrukcije, finansiranja, ustupanja, opremanja i korištenja objekta vrtića „Ciciban“ koji je u ruševnom stanju u ulici Kemala Kapetanovića bb  sa upisanim pravom raspolaganja JU  „Djeca Sarajeva”.

Općina Novo Sarajevo  je od početka uključena u sve aktivnosti  realizacije ovog projekta.

Okvirno je planirano da u kvadraturi objekta može da boravi 30 djece od predškolskog uzrasta do onih koji su napunili 18 godina, kao i ona djece koja trebaju cjelodnevni boravak i  dodatnu stručnu podršku. Objekat će biti izgrađen od prirodnih materijala i biće ogledni za kompletnu regiju. U Edukativnom dnevnom centru će djeca sa poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji imati svu potrebnu pomoć i podršku.

Realizacija projekta buduće uspostave Edukativnog dnevnog centra  implementirati će se  uz podršku Općine Novo Sarajevo, međunarodne organizacije i Vlade Kantona Sarajevo.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo