example

Pripadnici Službe civilne zaštite Općine intervenisali na više lokacija i spriječili veće posljedice uzrokovane obilnim padavinama

Obilne padavine prouzrokovale su brojne probleme u protekla 24 sata, kako na području Kantona Sarajevo tako i Općine Novo Sarajevo.

Komandant Štaba civilne zaštite dr. Hasan Tanović putem Službe civilne zaštite odmah je poduzeo hitne mjere te angažovao sva raspoloživa sredstava u cilju zaštite građana i imovine. Tokom današnjeg dana pripadnici specijalne jedinice Štaba civilne zaštite – vatrogasne ekipe VD “Novo Sarajevo 1934” intervenisali su na čišćenju slivnih rešetki, te ispumpavanju prekomjerne vode sa saobraćajnice u ulici Džamijska u naselju Trg heroja, koja je jutros bila potpuno obustavljena za saobraćaj.

Najkritičnije lokacije na području Općine Novo Sarajevo obišao komandant Štaba dr. Hasan Tanović, zajedno sa pripadnicima Službe civilne zaštite, predsjedavajućim Općinskog vijeća Robertom Plešeom i vijećnikom Arslanom Dučićem.

Prema riječima komandanta dr. Tanovića zbog novonastale situacije i alarmantnog stanja na terenu naloženo je svim sekretarima 18 novosarajevskih mjesnih zajednica da redovno obilaze svoja mjesna područja, te  prijave sve probleme i poteškoće na terenu, kako bi se odmah intervenisalo.

– Sekretari mjesnih zajednica u stalnom su kontaktu sa Operativnim centrom civilne zaštite Općine, te se odmah odgovara po svakoj prijavi građana koja se uputi Općini.  Pripadnici vatrogasnog društva Novo Sarajevo su od sinoć pa do ranih jutarnjih sati intervenisali na terenu, te spriječili veće posljedice, a danas su stavljeni na raspolaganje sa punom mehanizacijom Općini Ilidža, koja je najviše pogođena poplavama prouzrokovanim obilnim padavinama, istakao je dr. Tanović.

Zbog velike količine padavina i visokog vodostaja rijeke Miljacke od jutros je privremeno zatvoren pješački most kod Hotela Bristol i most Ars Aevi, a naloženo je stalno praćenje stanja na terenu i hitno djelovanje kako bi se spriječile veće posljedice.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo