example

Načelnik dr. Hasan Tanović obišao mjesne zajednice “Trg heroja”, “Grbavica II” i “Željeznička”

Nakon obilaska jedanaest novosarajevskih mjesnih zajednica načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović sa saradnicima danas održao sastanak sa savjetima mjesnih zajednica Trg heroja, Grbavica II i Željeznička.

Sastanku su pored predstavnika građana prisustvovali sekretari mjesnih zajednica, te predstavnici Službe za poslove Općinskog vijeća i lokalnu samoupravu. Tom prilikom, predstavnici savjeta su detaljno upoznali načelnika o stanju u mjesnim zajednicama, te najčešćim problemima građana ovih mjesnih područja.

Jedan od gorućih problema građana MZ “Željeznička” je saobraćaj u mirovanju, sanacija parking prostora u ulici Kolodvorska na brojevima 5-7-9, zatim komunalna higijena, problem sa devastiranim objektima, kao i sanacija fasada na četiri nebodera u ulici Kolodvorska i Hamdije Čemerlića.

Predstavnuici građana MZ “Trg heroja” istakli su da je nedostatak parking prostora jedan od najvećih problema stanovnika ove mjesne zajednice, te inicirali da načelnik intenzivira aktivnosti na izgradnji podzemne garaže u ulici Topal Osman – paše a koja je planirana u skladu sa Regulacionim planom “Hrasno I”. Rekonstrukcija i sanacija javne rasvjete je zajednički problem ove mjesne zajednice, kao i MZ “Grbavica II”, te sigurnost i bezbijednost građana.

Članovi Savjeta MZ “Grbavica II” skrenuli su pažnju načelniku, između ostalog i na rješavanja problema prostorija ove mjesne zajednice, kao i problema sa napuštenim i devastiranim objektom Strojorada.

Posebna pažnja posvećena je stepenu realiziranih projekata prihvaćenih za ovu budžetsku godinu, kao i planiranim projektima koji će biti kandidirani tokom Javne rasprave o Nacrtu Budžeta za 2022. godinu.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo