example

Općina Novo Sarajevo i BBI banka potpisali ugovor o subvencioniranoj liniji za podsticaj zapošljavanju privrednim subjektima

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i predsjednica Uprave Bosna Bank International (BBI) Emina Šišić potpisali su ugovor o subvencioniranoj liniji za podsticaj zapošljavanju privrednim subjektima s područja ove Općine.

Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Općini Novo Sarajevo moći u BBI banci dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto. BBI banka je za ovu liniju obezbjedila 800.000  KM.

„BBI je na osnovu javnog poziva bankama izabrana kao najpovoljniji ponuđač i raduje me da smo u mogućnosti nastaviti pružati neophodnu podršku privredi kroz ovaj model javno-privatnog partnerstva. Mnogo puta do sada smo isticali i dokazali kako je naše strateško opredjeljenje podrška privredi BiH, posebno kroz razvoj malih i srednjih preduzeća. Oni su nosioci razvoja svake tržišne ekonomije. Mi u BBI smo sretni da ćemo implementacijom ovog projekta kreirati nova radna mjesta na području Općine Novo Sarajevo kroz proširenje obima proizvodnje i poslovnih mogućnosti malih i srednjih kompanija. Ovo je odlična prilika da privrednici dobiju  finansijska sredstva po stopi od nula posto nakon subvencije  i povećaju svoje proizvodne kapacitete i broj zaposlenih. Period otplate je od 12 do 84 mjeseca, s mogućnošću grace perioda do 9 mjeseci. Ohrabrujem poduzetnike da iskoriste ovu priliku i apliciraju za sredstva u BBI banci”, izjavila je nakon potpisivanja Emina Šišić, predsjednica Uprave BBI banke.

U svom obraćanju općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da je subvencionirana linija dio programa aktivne politike zapošljavanja koju provodi Općina Novo Sarajevo

„Radi se o jednoj od pet  mjera koje se realiziraju putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja. Cilj ove mjere je, posredstvom izabrane banke, potaknuti razvoj poduzetništva i povećati stopu zaposlenosti kroz povoljne uslove kreditiranja, koji mogu doprinijeti pokretanju, održavanju ili unapređenju poslovne aktivnosti. Općina je ukupno izdvojila 20.000 KM za 2021. godinu i to za subvencioniranje pune vrijednosti profitne marže po svakom pojedinačnom finansiranju i 50% troškova obrade dugoročnih finansiranja“, rekao je načelnik Tanović.

Nakon potpisivanja ugovora, BBI Banka će objaviti Javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava privrednim subjektima sa sjedištem na području Općine Novo Sarajevo

Zainteresirani privrednici sve informacije o povoljnim sredstvima mogu dobiti u najbližoj poslovnici BBI banke ili putem e-maila: linijanovosarajevo@bbi.ba, kao i u Općini Novo Sarajevo.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo