example

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović obišao mjesne zajednice Vraca i Gornji Kovačići

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović nastavio je redovan obilazak novosarajevskih mjesnih zajednica, te tim povodom danas je održao sastanak sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica “Vraca” i “Gornji Kovačići”.

Sastanku su prisustvovali sekretari mjesnih zajednica i predstavnici Službe za poslove Općinskog vijeća i lokalnu samoupravu, a analizirano je stanje na ovim mjesnim područijima, kao i realizirani projekti u ovoj godini.

Prema riječima Savjeta MZ “Vraca” jedan od gorućih probelma građana je neuslovnost ambulante porodične medicine  Vraca, koja već više od godinu dana nije u funkciji. Pacijenti, odnosno građani ovog mjesnog područja prinuđeni su se liječiti u susjednoj ambulanti Kovačići. Na sastanku je dogovoreno da se intenziviraju radovi na iznalaženju rješenja za ponovno stavljanje u funkciju ove ambulante u saradnji sa nadležnom Javnom ustanovom “Domovi zdravlja Kantona Sarajevo”. Stanovnicima naselja Vraca problem predstavlja i neadekvatna javna rasvjeta, kanalizaciona mreža u određenim dijelovima naselja, potporni zidovi kojima je potrebna hitna sanacija, te uređenje i održavanje Spomen – parka Vraca.

Na području MZ “Gornji Kovačići” problem predstavljaju jedne od najfrekventnijih saobraćajnica Trebevićka i Ohridska, zbog čega su predstavnici građana informisali općinskog načelnika da se hitno mora iznaći rješenje i povećati sigurnost učesnika u saobraćaju na ovoj dionici. Jedan od zahtjeva za narednu budžetsku godinu ispred savjeta ove mjesne zajednice bit će svakako i postavljanje usporivača brzine tzv. “ležećih policajaca” u pomenutim ulicama. Članovi Savjeta ukazali su i na problem divljih deponija, te neadekvatne kanalizacione mreže u ulici Gornjevakufska, koja godinama predstavlja problem građanima ove ulice.

Pored navedenih, načelniku dr. Tanoviću prezentirani su i preostali planirani projekti koji će biti kandidirani tokom Javne rasprave o Nacrtu Budžeta za 2022. godinu.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
STIPENDIJE 2023/2024: Objavljena preliminarna lista kanditata

Objavljena preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju i ne ispunjavaju uslove za dodjelu ...

Javni poziv udruženjima/fondacijama za predaju prijedloga projekata ...

Javni poziv Smjernice Prilozi (osam priloga) PRILOG 1: Projektni ...

Završena prva faza radova na adaptaciji igrališta Treće gimnazije

U okviru realizacije projekta sanacije vanjskih igrališta novosarajevskih škola, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo