example

Rekonstrukcijom dijela stropova u OŠ „Pofalići“ okončat će se djelimična sanacija postojećeg objekta škole

U prostorijama OŠ ,,Pofalići” danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na djelomičnoj rekonstrukciji plafona u OŠ ,,Pofalići“.

Radi se o nastavku realizacije projekta djelimične sanacije objekta ove osnovne škole, kako bi se obezbijedili što bolji uslovi za rad i odvijanje nastave, imajući u vidu činjenicu da će gradnja novog objekta OŠ “Pofalići” trajati više godina.

Današnji Ugovor potpisali su načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov, direktorica OŠ ,,Pofalići” Suada Muftić, te predstavnik izvođača radova ,,GALBOLS” d.o.o. Sarajevo, dok će ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota Muminović isti potpisati naknadno jer ovo Ministarstvo sufinansira izvođenje radova.

Općinski načelnik dr. Tanović u svom obraćanju istakao je da je u prethodnom periodu realiziran i  projekat ugradnje nove školske vanjske stolarije, kao i nabavka kotla za grijanje, koji će u narednim danima biti ugrađen u objektu škole, čime su znatno poboljšani uslovi za boravak i rad u školi, kako više od 550 učenika, tako i nastavnog osoblja.

  • Tokom ugradnje novih portala na objektu škole, zbog starosti samog objekta, došlo je do propadanja dijela stropova u određenim učionicama, te je bilo neophodno obezbijediti dodatna sredstva da se isti saniraju. Danas potpisujemo ugovor o izvođenju radova, čime zaokružujemo posao vezan za rekonstrukciju postojećeg objekta OŠ „Pofalići“. Ovo ne znači da je projekat izgradnje novog objekta škole obustavljen, odnosno da se škola neće graditi. Naprotiv, intenzivirane su sve pripremne aktivnosti koje su preduslov za gradnju, izdate su potrebne urbanističke dozvole, korekcijom projekta otklonjeni su svi imovinsko-pravni problemi, s u završnoj fazi je i izrada glavnog projekta, nakon čega slijedi izdavanje građevinske dozvole za gradnju škole, istakao je načelnik Tanović.

Direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov kazala je da će se odmah po potpisivanju današnjeg Ugovora sa izvođačem radova, imenovati nadzorni tim tako da radovi na sanaciji stropova mogu krenuti u naredna dva dana. Vremenski uslovi neće remetiti izvođenje radova jer se radi o unutrašnjim radovima, a direktorica škole će biti zadužena da reorganizuje odvijanje nastave u učionicama, poručila je Barlov dodavši da će Zavod, sa svim svojim kapacitetima, zajedno sa Općinom i resornim Ministarstvom učiniti sve da izgradnja novog objekta OŠ „Pofalići“ krene što prije.

Vrijednost radova na djelomičnoj rekonstrukciji plafona je 89.650,00 KM, od čega su Općina Novo Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo izdvojili po 44.825,00 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju KS.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo