example

Potpisan Okvirni sporazum za pruanje usluga prevoza uenika sa podruja MZ Pofalii I i MZ Pofalii II do kole i kue

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i izvršni direktor Centrotans-Eurolines” d.d. Sarajevo Ibrahim Kerla, 9. januara ove godine, potpisali su Okvirni sporazum za pružanje usluga prevoza učenika sa područja MZ „Pofalići I” i MZ „Pofalići II” do škole i kuće u naredne dvije godine.

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo naglasio je da se na ovaj način osigurava redovan prevoz za više od 200 učenika sa ovog područja.

„Zbog neredovnog prijevoza GRAS-a na ovom području, a na incijativu Savjeta mjesnih zajednica „Pofalići I“ i „Pofalići II“, odlučili smo se da realizujemo ovaj projekat s ciljem osiguravanja redovnog i sigurnog prevoza učenika koji pohađaju OŠ „Pofalići“, istakao je općinski načelnik.

Podsjetio je da je prošle godine potpisan Ugovor za pružanje usluga prevoza učenika sa područja mjesnih zajednica „Pofalići I“ i „Pofalići II“ do škole i kuće, a da se na ovaj način dugoročnije i kvalitetnije rješava prijevoz učenika sa pomenutih mjesnih područja.

Pored ovoga Općina Novo Sarajevo godinama osigurava besplatan prevoz od kuće do škole za novosarajevske osnovce koji žive na području naselja Vraca, Hrasno brdo i Gornji Kovačići, na lokalitetima koji nisu pokriveni mrežom javnom gradskog prevoza.

Ibrahim Kerla, izvršni direktor  „Centrotans-Eurolines” d.d. Sarajevo je rekao da će učenike OŠ „Pofalići“ prevoziti minbus u skladu sa redom vožnje.

Direktorica OŠ „Pofalići“ Suvada Muftić zahvalila se općinskom načelniku Nedžadu Koldži i Općini Novo Sarajevo na kontinuiranoj brizi o sigurnosti učenika.

Sredstva za realizaciju navedenog Okvirnog sporazuma će biti obezbijeđena u budžetu Općine Novo Sarajevo u naredne dvije godine u ukupnom iznosu od 70.000 KM.

 

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo