example

Rekonstrukcija i sanacija vodovodne mree u ulici Muhameda ef. Pande

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo Enver Hadžiahmetović u srijedu, 15. januara potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne mreže u ulici Muhameda ef. Pandže.

Navedeni radovi podrazumijevaju izmiještanje dijela transportno-distributivnog cjevovoda  sa rekonstrukcijom kućnih priključaka ukupne dužine od oko 700 metara, čime će se riješiti dugogodišnji problem prikupljanja vode, čije je curenje prouzrokovalo klizište na ovom lokalitetu. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je oko 156.000 KM.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako se radi o dijelu ulice Muhameda ef. Pandže gdje  je aktuelno klizište koje dodatno ugrožava stari cjevovod koji je podložen i čestim kvarovima, te će se realizacijom ovog projekta riješiti mnogobrojni problemi na ovom lokalitetu.

–  Općina Novo Sarajevo će izvršiti najprije zemljane radove na ovom lokalitetu kako bi se stvorili uslovi da KJKP „Vodovod i kanalizacija“ otpočne montažne radove i ugradnju cjevovoda, nakon čega će se izvršiti i asfaltiranje ove trase, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je Općina Novo Sarajevo za navedene radove ukupno planirala oko 300.000 KM.

Direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enver Hadžiahmetović istakao je kako je u prethodnom periodu na inicijativu Općine Novo Sarajevo održano niz sastanaka u cilju iznalaženja rješenja i prioriteta kada je u pitanju rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže na području ove općine, a potpisivanje današnjeg  ugovora rezultat je početka dobre saradnje.

U Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2020. godinu planirano je oko 1.700.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na području općine. Kapitalni projekat koji je planiran u ovoj godini je izgradnja separatne kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Fra Matije Divkovića čija je vrijednost radova oko 900.000 KM. Planiran je, također i nastavak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Kupreška, te izradi oko 65 priključaka na već saniranu kanalizacionu mrežu dužine od 800 metara u naselju Velešići, u ulicama  Isaka Samokovlije, Ruđera Boškovića i Velešići.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo