example

etvrta godina uspjenog rada Centra za zdravo starenje Veleii

Centar za zdravo starenje u Velešićima, 7. februara ove godine, obilježio je četvrtu godišnjicu postojanja i uspješnog rada kojoj su prisustvovali brojni gosti i prijatelji ovog centra, među kojima i općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Ovim povodom, članovi Centra pripremili su prigodan zabavni program.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo čestitao je ovu godišnjicu i podsjetio da je Centar u Velešićima napravljen kao drugi centar na području Općine Novo Sarajevo s ciljem poboljšanja kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu.

“Ideja započeta u Novom Sarajevu već je rezultirala otvaranjem više ovakvih centara u drugim općinama, pa čak i u državama regije. Ova naša dva centra za zdravo starenje potvrdila su svoju opravdanost ulaganja, te Općina Novo  Sarajevo upravo završava i treći Centar za zdravo starenje u naselju Čengić Vila koji će biti otvoren u povodu Dana nezavisnosti BiH”, naglasio je općinski načelnik.

Korisnici centara za zdravo starenje na području Općine Novo Sarajevo imaju priliku da se svakodnevno druže, bave različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima, pohađaju kurseve stranog jezika, računara, slušaju razna edukativna predavanja iz različitih oblasti od kojih mogu saznati nešto više o aktivnom življenju, unapređenju zdravlja i ostvarivanju svojih prava. Zajedno obilježavaju značajne datume, praznike, rođendan  i slično.

Prvi Centar na području Općine Novo Sarajevo otvoren je u Hrasnom 2011. godine, a pet godina kasnije i drugi centar u naselju Velešići čime je nastavljena implementacija  projekta uspostave mreže centara na području Novog Sarajeva, što je ujedno i cilj općine kada je u pitanju briga za osobe treće životne dobi.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
OTVOREN OMLADINSKI FILM FESTIVAL – OFF

Ljetni mjeseci u Novom Sarajevu rezervisani su uvijek za dobre filmove i festivale. Nakon Street ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo