example

Sveano otvoren trei Centar za zdravo starenje na podruju opine Novo Sarajevo

Centar za zdravo starenje Čengić Vila svečano je otvoren u petak, 28. februara ove godine. Radi se o trećem Centru za zdravo starenje na području općine Novo Sarajevo, koji  zajedno sa centrima u Hrasnom i Velešićima čini mrežu centara po čemu je Općina Novo Sarajevo prepoznatljiva i van granica BiH.

Na svečanoj manifestaciji brojnim gostima, prisutnim članovima centara, predstavnicima mjesnih zajednica Čengić Vila  I, II i Kvadrant obratio se općinski načelnik Nedžad Koldžo istakavši da je prvi Centar za zdravo starenje otvoren u Hrasnom prije osam godina, a nakon  toga je  rekonstruisan i opremljen centar u Velešićima, a sve s ciljem poboljšanja kvaliteta življenja osoba treće dobi.

– Općina Novo Sarajevo nastavit će brinuti o svojim penzionerima, a ovo je jedan od načina kako da njihovu svakodnevnicu upotpunimo i učinimo ljepšom, s toga je u planu uspostava i četvrtog Centra za zdravo starenje u naselju Grbavica, istakao je načelnik Koldžo.

Svojim prisustvom otvaraje Centra uveličao je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik, koji je čestitao Općini Novo Sarajevo na realizaciji jednog ovakvog projekta  za osobe treće životne dobi, a svim korisnicima poželio da dugo uživaju u svim aktivnostima koje centri nude.

Prigodan kulturno-umjetnički program priredili su članovi dramske i muzičke sekcije centara Hrasno i Velešići, kao i učenici OŠ „Čengić Vila I“, budući da se kroz uspostavu centara sve vrijeme promoviše i međugeneracijska solidarnost.

Prisutnim gostima su se potom obratili i predsjednik Savjeta MZ „Čengić Vila II“ Galib Kulovac, kao i predsjednik Udruženja penzionera Novo Sarajevo Omer Ključić.

Menadžerica Centra za zdravo starenje Minela Ferić istakla je da od otvaranja prvog Centra u Hrasnom iz godine u godinu se broj članova povećavao tako da danas centri broje oko 1000 članova, od kojih je oko 600 aktivnih, ali otvaranjem i ovog centra očkujemo i nove članove sa ovog mjesnog područja.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo ovom prilikom članovima centara i menadžerici Mineli Ferić uručio je ključeve od novootvorenog Centra na Čengić Vili.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo