example

Opina Novo Sarajevo podrala FK eljezniar u cilju prevazilaenja posljedica pandemije korona virusa

Na stadionu Grbavica u Plavom salonu u srijedu, 24. juna ove godine načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad  Koldžo i  direktor  FK „Željezničar“ Enis Džihanić potpisali su Ugovor o realizaciji Grant sredstava za FK „Željezničar“.

Vrijednost ugovora je 200.000 KM, a sredstva se realizuju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo i ove godine nastavlja pomagati FK „Željezničar“ koji je brend, ne samo Sarajeva, nego i Bosne i Hercegovine.

– Mi smo prepoznali našu društvenu ulogu, te akcenat stavili na realizaciju aktivnosti koje su od općeg značaja za lokalnu zajednicu, a naročito u vrijeme kada se čitav svijet bori sa posljedicama panedmije korona virusa. Posljedice su izražene na svim poljima društvene zajednice, a nisu zaobišle ni sportski sektor. Uvidjevši da su viši nivoi vlasti najmanje pažnje posvetili sportu i kulturi u prevazilaženju posljedica panedmije, mi smo kao odgovorna lokalna zajednica morali brzo reagovati i pomoći na način na koji možemo pomoći”, istakao je  načelnik Nedžad Koldžo, te dodao da je ovih 200.000 KM predviđeno za finansiranje redovnih troškova Kluba kako bi što lakše prebrodili krizu nastalu zbog pandemije koronavirusa.

Prisutnima se obratio i predsjednik FK „Željezničar“ Admir Džubur koji se zahvalio Općini Novo Sarajevo, Općinskom načelniku i Općinskom vijeću na pomoći i podršci koju iz godine u godinu pružaju ovom Klubu.

– Naš Klub u narednoj godini slavi stotinu godina postoja, a tokom tog perioda bilo je teških i manje teških trenutaka, međutim ovo što se događa u posljednje vrijeme je nešto što niko nije mogao predvidjeti. Ova sredstva i prenamjena ovih sredstava će biti utrošena u redovne troškove kluba i sigurno će biti velika pomoć da nastavimo i uđemo u novu sezonu mnogo stabilnije i mnogo jače, s obzirom na to da očekujemo najbolje rezultate, istakao je Džubur.

 


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo