example

U Djeijoj kui zvanino puten u rad multimedijalni sistem

U Dječijoj kući, 15. jula ove godine, zvanično je pušten u rad multimedijalni sistem. Radi se o kompletnom sistemu za ozvučenje male sale i polarizatoru 3D slike za postojeći kino projektor.

Sva ugovorena oprema je ugrađena, izvršena je primopredaja, testiranje, kao i obuka korisnika (predstavnika Dječije kuće).

„Objekat Dječije kuće je napravljen s ciljem da bude to što danas i jeste, odnosno da podignemo tu ljestvicu brige za mlade na najviši mogući nivo, da bude putokaz svim drugim jedinicama lokalne samouprave i organima vlasti kako i na  koji način se treba raditi da bi se unaprijedila politika prema mladima i najmlađima. Ukupna vrijednost opreme je oko 30.000  KM“, naglasio je, ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo. Dodao je da je  u završenoj fazi je i realizacija ugovora „ Nabavka opreme za radionicu Inovatora“.

U povodu dobijanja prestižnog certifikata kojom se potvrđuje da je Međunarodni centar za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“ čiji je osnivač Općina Novo Sarajevo poslovni subjekt s najboljom bonitetnom ocjenom u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, općinski načelnik Nedžad Koldžo uputio je čestitke ovom kolektivu.

V. d. direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Zorica Miličević zahvalila se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na  konstantnom ulaganju, te naglasila da su i u vremenu pandemije korona virusa otvorena vrata za sve korisnike tog centra i Dječije kuće uz poštivanje higijensko-epidemiološih mjera. Podsjetila je da je, samo prošle godine, oko 10.000 mališana učestvovalo u brojnim besplatnim radionicama.

Ovom prilikom, profesori tehničke kulture Ibrahim Dedić i Hamza Patković uručili su općinskom načelniku reljefni grb Općine, poklon rad djece i mentora učesnika radionice „Mali inovatori“, te se zahvalili općinskom načelniku na podršci i ulaganju u tehnički odgoj i obrazovanje najmlađih.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Općina i ove godine sufinansira troškove Roditeljske kuće

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja „Srce za djecu ...

SARAJEVSKO PROLJEĆE 2024: Izviđački susreti na Vilsonovom ...

Odred izviđača “Pofalići-Novo Sarajevo” po prvi put organizuje susrete ...

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo